Održana 6. sjednica Općinskog vijeća Budinščina

U ponedjeljak 21.12., održana je 6. sjednica Općinskog vijeća Budinščina. Sjednica se održala u vatrogasnom domu, a započela je u 18.00 sati. Na početku sjednice, usvojen je zapisnik sa prošle, a na dnevnom redu je (između ostalog) bilo glasanje za prijedlog proračuna općine Budinščina za 2010. godinu. Većinom glasova (10 prema 1), novi proračun je gotovo jednoglasno prihvaćen, a od važnijih novosti u proračunu vrijedi izdvojiti povećane iznose za poljoprivredne poticaje, kao i stipendije srednjoškolcima i studentima. Stipendije će se dodjeljivati od školske godine 2010./2011., a sve potrebne informacije vezane za natječaje, biti će objavljene na službenim stranicama, u službenom glasilu općine te na oglasnoj ploči na zgradi općine.

Nakon sjednice, s početkom u 19.30 sati, održan je skroman domjenak kojemu su, uz vijećnike i predsjednike mjesnih odbora, nazočili i ravnateljica osnovne škole Darinka Pokos, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda Kata Vičić, župnik župe Zajezda vlč. Željko Horvat, glavni urednik „Glasa Budinščine“ Zoran Gregurek te urednik službenih internetskih stranica općine Bruno Kos.

Pojedini sudionici domjenka su održali i prigodne govore, među kojima izdvajamo govor načelnika općine Radovana Hercigonje, koji je najprije pozdravio sve nazočne, a nadalje je (između ostalog) spomenuo da je izuzetno zadovoljan dosadašnjom suradnjom sa vijećnicima, te je iskazao zadovoljstvo 6. vijećem i gotovo jednoglasnim prihvaćanjem proračuna za 2010. godinu. Također je spomenuo i pohvalnu činjenicu da, unatoč krizi i recesiji, općina Budinščina nikome nije ostala dužna niti kune.

Zapažen govor održala je i ravnateljica osnovne škole Darinka Pokos, koja je sve prisutne pozvala u razgledavanje novouređenih prostorija u školi te je svima zaželjela sretan Božić i obilje Božjeg blagoslova u novoj 2010. godini.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.