Osnovana Lokalna akcijska grupa “Prigorje-Zagorje”

slika1Osnivačka skupština udruge “Lokalna akcijska grupa “Prigorje-Zagorje” (skraćeno: LAG PRIZAG)”, održana je 29. prosinca 2009. godine u vatrogasnom domu u Dropkovcu, općina Gornja Rijeka, s početkom u 17 sati.

Skupštinu je sazvala lokalna koordinatorica udruge LAG PRIZAG, gđa Kristina Matijašec pismenim putem, a istoj je nazočilo 40 članova. Kao gost, skupštini je nazočio i Denis Makšić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvoj i turizam Koprivničko-križevačke županije.

Za vođenje sjednice skupštine izabrano je radno predsjedništvo u sljedećem sastavu: Kristina Matijašec u svojstvu predsjednika te Ivica Šantek i Anđelko Stričak u svojstvu članova. Za zapisničara osnivačke skupštine izabrana je Jasenka Grubješić, a za ovjerovitelje zapisnika Irena Čivrag i Stjepan Jakopčić.

Prijedlog odluke o osnivanju udruge obrazložila je Kristina Matijašec, nakon čega je Odluka jednoglasno prihvaćena. Predložen tekst statuta sa ponekim izmjenama i dopunama jednoglasno je usvojen.

Za predsjednika udruge predložena je Draga Bitar, as skupština je glasovanjem jednoglasno usvojila prijedlog. Za dopredsjednike su predloženi Bruno Kos i Krunoslav Đurec. Skupština je jednoglasno prihvatila navedene prijedloge.

Pored predsjednika i dva dopredsjednika, koji su po funkciji članovi upravnog odbora, u upravni odbor predloženo je osam članova i to: Branko Tukač, Nenad Horvatić, Nevenka Benjak, Dragutin Hendelja, Stjepan Krobot, Zoran Hegedić, Anđelko Stričak i Štefica Tukša.

Za tajnicu je predložena Kristina Matijašec, te je taj prijedlog također jednoglasno prihvaćen.

Za predsjednika nadzornog odbora predložen je Goran Bruci, a za članove Stjepan Tuk i Stjepan Zajec.

Skupština je jednoglasno odlučila da udrugu zastupaju: Draga Bitar, Bruno Kos, Krunoslav Đurec te Kristina Matijašec.

Nadalje, skupština je jednoglasno donijela odluku da se pokrene postupak za upis udruge u registar udruga pri nadležnom uredu državne uprave u Varaždinskoj županiji, ispostavi Novi Marof.

Skupština je jednoglasno donijela odluku da potpisnici financijske dokumentacije budu Draga Bitar, Bruno Kos, Krunoslav Đurec te Kristina Matijašec.

Nazočnima se potom obratila novoizabrana predsjednica udruge Draga Bitar, koja se zahvalila na ukazanom povjerenju te je istaknula da samo zajednički možemo ostvariti viziju te ciljeve i prioritete, koje kao lokalna akcijska grupa planiramo u cilju bržeg ruralnog razvoja cijelog područja LAG-a PRIZAG te je cijelo članstvo pozvala na daljnju suradnju. Skupu se potom obratio Denis Makšić, pročelnik u Koprivničko-križevačkoj županiji, koji u okviru svojeg djelokruga rada pokriva ruralni razvoj te županije. On je zaželio uspjeh u radu LAG-u PRIZAG te je obećao da će se i županija u okviru raspoloživih sredstava uključiti u realizaciju pojedinih projekata. Prisutne je posebno pozdravila te upoznala s osnovnim podacima i osobitostima općine Gornja Rijeka domaćica skupa, načelnica Štefica Tukša.

Osnivačka skupština LAG-a PRIZAG zaključena je u 19.00 sati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.