Obilježen dan OŠ „Vladimir Nazor“ Budinščina

dsc01606U ponedjeljak 31. svibnja, u osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ u Budinščini obilježen je dan škole. Od mnoštva zbivanja, spomenimo najprije da je OŠ Budinščina obnovila svoj status međunarodne EKO škole. Što se tiče samog statusa, potrebno ga obnavljati svake dvije godine (nakon što komisija utvrdi da škola zadovoljava potrebne kriterije), a OŠ iz Budinščine ga je prvi put dobila 2006. godine. Nadalje, u sklopu te obnove, iz Zagreba je dopremljena „zelena zastava“ (inače u vlasništvu udruge „Lijepa naša“) te je upriličena svečanost njezina podizanja. Čast podizanja dobilo je petero uzornih učenika iz škole, „kum“ zastave bio je općinski načelnik g. Radovan Hercigonja, a zastavu je blagoslovio župnik župe Zajezda, vlč. Željko Horvat.

Što se tiče dodjele posebnih priznanja, ravnateljica škole gđa Darinka Pokos dodijelila je ravnateljsku nagradu Marti Sivec za iznimne doprinose na raznim područjima, a Josip Posavec nagrađen je za poseban doprinos na području športa (nagradu mu je uručio učitelj TZK, g. Mirko Lugarec).

Nakon toga, uslijedio je kulturno umjetnički program, a u okviru njega spomenimo i nastup mladih tamburaša glazbene družine „Franjo Dugan“, čiji su članovi redom učenici naše osnovne škole. Na kraju programa, učenici su se okušali u raznim športskim disciplinama, a niti kreativne duše nisu ostale kratkih rukava budući da su za njih bile organizirane likovne radionice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.