„Vukovi“ ponovno odlični

U organizaciji savate kluba „Hrvatski vuk“ iz Velikog Trgovišća, u sportskoj dvorani OŠ Tuhelj održan je 07.11.2010. godine Hrvatski savate kup za kadete. Na Kupu je sudjelovalo 10 klubova sa ukupno 57 natjecatelja, a nastupili su slijedeći klubovi: Čigra Zelina, Crikvenica, Omega Kneginec, Omega Varaždin, Sesvetski Kraljevec, Šan Garešnica, a kao predstavnici naše županije, nastupili su Đidara Zabok, Hrvatski vuk (podružnice Veliko Trgovišće, Budinščina i Tuhelj), Kobra Marija Bistrica i Stubica.

U ekipnom poretku prva tri mjesta zauzeli su:
1. Hrvatski vuk
2. Omega Varaždin
3. Šan Garešnica

Od naših natjecatelja, nastupili su: Karlo Mlinarić (m. kadet, 25kg), Mak Indra Sever (kadet, 35kg), Matija Jagić (kadet, 35kg), Kruno Egredžija (kadet, 45kg) te Emanuel Egredžija (kadet, 40kg). Goran Jagić nije mogao nastupit zbog svoje težine (18.5 kg).

U pojedinačnom dijelu, naši su natjecatelji ostvarili slijedeće rezultate:

1. mjesto: Matija Jagić, Emanuel Egredžija, Kruno Egredžija
3. mjesto: Mak Indra Sever, Karlo Mlinarić

Matija Jagić i Kruno Egredžija su, pored osvojenog kupa, ujedno i doprvaci države za ovu godinu, a Emanuel Egredžija je obranio naslov u kupu te je ujedno treću godinu zaredom i prvak države.

Prema riječima Roberta Špoljara (tajnika Savate saveza KZŽ), „vidljivo je da iz godine u godinu borci iz Zagorja uzimaju sve veći udio u Hrvatskom savateu i postaju jedna od glavnih karika u tom športu. U ovoj godini na državnim prvenstvima nastupilo je 70 natjecatelja iz KZŽ u svim dobnim uzrastima: kadeti/kadetkinje, juniori/juniorke, seniori/seniorke. Nadalje, predsjednik Savate saveza KZŽ gosp. Srećko Znika izabran je za izbornika za savate combat, a po svim segmentima (broju seniorskih natjecatelja, broju juniorskih i kadetskih natjecatelja, broju natjecatelja na državnim prvenstvima, nastupima na Europskim i Svjetskim prvenstvima) savate postaje vodeći borilački sport u Krapinsko-zagorskoj županiji.“

Slike sa natjecanja potražite u našoj fotogaleriji.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.