Stipendisti potpisali ugovore

Učenici i studenti (njih šestero) koji žive na području općine Budinščine, a koji su temeljem Natječaja o stipendijama ostvarili pravo na istu, potpisali su u petak 17. prosinca u prostorijama općine ugovore o stipendiranju za školsku i akademsku godinu 2010/2011.

Stipendisti su došli u pratnji svojih roditelja, a ugostio ih je načelnik općine Budinščina, g. Radovan Hercigonja: „Ako želimo postati društvo znanja, temeljna je dužnost lokalne jedinice da osigura sve potrebne uvjete da se takvo društvo u konačnici i ostvari. Želimo poslati društvo koje će imati pametne mozgove koji će ostati raditi na području općine Budinščine, a ne da moraju trbuhom za kruhom ne samo iz našeg kraja, već i iz Lijepe naše.“

Pravo na stipendije u iznosu od 500 kn (za studente) te u iznosu od 300 kn (za srednjoškolce), ostvarili su slijedeći učenici, odnosno studenti:

Srednjoškolci:

  • Ivan Mikulek
  • Tea Hudika
  • Nikolina Šamec

Studenti:

  • Natalija Valjak
  • Patricija Risek Jembrih
  • Petra Culej

Cjelokupan događaj značajniji je tim više što su navedeni stipendisti ujedno i prvi korisnici stipendija, obzirom da je natječaj za iste raspisan prvi put od samog osnivanja općine.

Načelnik općine je ovom prilikom stipendistima  zaželio uspješno školovanje te da svojim zalaganjem opravdaju povjerenje koje im je Općina ukazala dodijelivši im stipendije.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.