Uspješnu godinu obilježili domjenkom

Vodstvo općine Budinščina organiziralo je u četvrtak 23. prosinca (s početkom u 19.30 sati) prigodni domjenak. Iako je domjenak formalno organiziran povodom božićnih i novogodišnjih blagdana, neskrivena je činjenica da je motiv organizacije domjenka bila i proslava vrlo uspješne godine. Usprkos teškom stanju u gospodarstvu te državi uopće, općina Budinščina je uspješno privela kraju niz većih (primjerice, otvaranje novih prostorija u osnovnoj školi) te financijski gledano manjih projekata.

Nakon uvodnih pozdrava od strane predsjednika općinskog Vijeća g. Stjepana Fulira, mjesto za mikrofonom je preuzeo načelnik općine Budinščina g. Radovan Hercigonja. Obzirom da je neposredno prije domjenka u prostorijama općine održana sjednica općinskog Vijeća, a na kojoj je jednoglasno prihvaćen proračun za iduću godinu, govor načelnika bio je usmjeren upravo prema proračunu te planovima za 2011. godinu: „Iskreno se zahvaljujem svim općinskim vijećnicima što su proračun podržali te isti jednoglasno prihvatili. Meni kao načelniku, dužnost je i obaveza da taj proračun provedem u djelo, no to će uvelike ovisiti i o raspoloživim sredstvima. Dakako, ovdje primarno mislim na sredstva koja bismo dobili „izvana“, obzirom da neke projekte nije moguće ostvariti bez tih sredstava.“

O kojim se projektima ovdje radi, g. Hercigonja je pojasnio u narednom dijelu govora: „Radi se o dva velika projekta, a najprije bih rekao riječ – dvije o IPARD programu (pretpristupni fond EU) za koji smo se nominirali sa nerazvrstanim putevima. Općina Budinščina je preko konzalting tvrtke među prvima pripremila te poslala dokumentaciju, a natječaj traje do 31. siječnja iduće godine. Drugi projekt tiče se obnove radijalne rasvjete na području općine Budinščina. Ujedno bih spomenuo i projekt izrade kanalizacije i nogostupa uz državnu cestu D24 (koja prolazi kroz centar Budinščine op.a.), a koji bi trebao biti izvršen u sklopu obnove navedene ceste. Ukupna vrijednost ovih projekata iznosila bi oko 6 milijuna kuna.“

Na kraju je g. Hercigonja zahvalio svima na odličnoj suradnji te prisutnima zaželio sve najbolje za predstojeće blagdane i uspješnu 2011. godinu.

Na odličnoj suradnji zahvalila se i gđa Darinka Pokos, ravnateljica osnovne škole „Vladimir Nazor“ iz Budinščine: „Iskreno se zahvaljujem svima koji su zaslužni da se najveći projekt ove godine (otvaranje novih prostorija u osnovnoj školi) ostvari. Vrlo ugodno se osjećam u vašem društvu, često surađujemo, a glavna osobina te suradnje je da je ona redovito i više nego uspješna“.

Uime Hrvatskog planinarskog društva te kao član županijske Skupštine, na odličnoj suradnji se zahvalio g. Franjo Jagić te obećao svoju potporu za projekte čije se izvršenje planira u slijedećoj godini.

Na izvrsnoj suradnji se na kraju zahvalio i upravitelj župe Zajezda, vlč. Željko Horvat:  “Zahvaljujem se općini što je financijski podržala mnoge projekte od značaja ne samo za župu, nego i za općinu, obzirom da se granice župe i općine podudaraju.”

Uz pjesmu, razgovor i ples, druženje se nastavilo do sitnih noćnih sati.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.