Održana godišnja Izborna skupština nogometnog kluba „Milengrad 2005“

U subotu 26. veljače 2011. godine, u prostorijama Vatrogasnog doma u Budinščini održana je godišnja Izborna skupština nogometnog kluba „Milengrad 2005“. Skupštini, koja je započela u 19.00 sati, prisustvovali su članovi uprave kluba, klupski djelatnici, igrači, te prijatelji i podupiratelji kluba.

Skupštinu je ispred kluba te sebe osobno otvorio Mario Duktaj, predsjednik i osnivač kluba, koji je ujedno predložio da Skupština započne izborom Radnog predsjedništva. Nakon jednoglasnog izglasavanja Predsjedništva, uslijedilo je usvajanje Dnevnog reda koji je također jednoglasno prihvaćen, a nakon čega se pristupilo izboru i izglasavanju zapisničara, troje ovjerovitelja zapisnika te Verifikacijske komisije. Navedena su tijela također jednoglasno potvrđena.

Nakon navedenih radnji, tajnik kluba Ivica Posavec je prisutne upoznao sa svim radovima koji su obilježili 2010. godinu. Prisutni su tako mogli saznati da je nabavljen valjak, promijenjene su sve cijevi za vodu i kompletan odvod, postavljena je drenaža oko svlačionica, napravljena je fasada sa stražnje strane svlačionice, ugrađeni su PVC prozori na kupaoni gdje su također promijenjene pločice na podu i zidovima, zamijenjene su pipe i ventili za centralno, postavljena je mreža 40×5 m pored vrta obitelji Ban, poravnat je teren za pomoćno igralište, itd. U sklopu svojeg izlaganja, tajnik kluba je prisutne upoznao i sa planovima za 2011. godinu, a među kojima  se ponajviše ističe izgradnja pomoćnog igrališta, što uključuje i kupnju trave, reflektora, materijala za navodnjavanje, zatim poslove frezanja i valjanja igrališta, sijanja trave, kopanja kanala oko pomoćnog igrališta te konačno poslove oko održavanja istog.

Nakon izlaganja g. Posavca, riječi je bilo o financijama, a taj je dio pripao blagajniku kluba Nikoli Salaju. Kroz iscrpan izvještaj, prisutni su mogli saznati detalje o rashodima za proteklu godinu, koji iznose nešto više od 100.000 kuna. Obzirom da su i prihodi na otprilike istoj razini, klub je godinu završio bez ikakvih dugovanja prema trećim stranama.

Dosadašnji predsjednik kluba Mario Duktaj (kasnije ponovno izabran na istu dužnost) osvrnuo se zatim na športska zbivanja u protekloj godini: „U klubu trenutno djeluju tri pogona: pioniri (stariji), juniori i seniori, no spomenuo bih i veterane koji se sami financiraju. Nažalost, vidljivo je da interes djece za aktivnim bavljenjem nogometom opada, no ovo je problem i drugih sredina. Što se tiče natjecateljskog dijela, posebno bih pohvalio uspjeh seniora (drugo mjesto u jesenskom dijelu prvenstva 2. ŽNL KZŽ, op.a.), no s druge strane su mlađe kategorije rezultatski osjetno posustale, iako velik dio odgovornosti za navedeno snosi i uprava, posebice u slučaju juniora, obzirom da nije na vrijeme riješila pitanje trenera.“

Ispred Općine Budinščina, obratio se zamjenik načelnika Stjepan Čukelj: „Iz vaših izvješća, vidljivo je da ste većinu sredstava utrošili namjenski, a ujedno ste imali prilike saznati koliko je Općina donirala za klub. Ove godine je za klub predviđeno 60.000 kn za tekuće poslovanje, dok je za kapitalne investicije određeno 40.000 kn. Drugim riječima, usprkos manjem proračunu same Općine (oko 20%), klub će ponovno na raspolaganju imati ista sredstva.”

Što se tiče ostalih novosti, izdvojili bismo izdavanje članskih iskaznica kluba, a koje su namijenjene svim prijateljima i podupirateljima kluba. Cijena iskaznice iznosi 50 kn za osobe do 18 godina starosti, dok je cijena za one starije 100 kn. Svatko tko se odluči na kupnju iste, ujedno dobiva na poklon majicu sa grbom nogometnog kluba. Od proljetnog dijela prvenstva, uvodi se i novost vezana za posjetitelje utakmica koji će kupiti ulaznicu; ista će im ubuduće ujedno poslužiti i kao bon za jedno besplatno piće. U planu je također izrada Internet stranice kluba koja bi se redovito ažurirala, no izradi iste će se pristupiti tek kada se prikupe informacije o povijesti kluba i dr.

Za kraj, osvrnimo se na ono najvažnije, odnosno na rezultate izbora upravnih tijela. Dužnost obnašanja predsjednika nogometnog kluba ponovno je pripala Mariju Duktaju, dok su njegovi zamjenici Stjepan Strahonja i Dragutin Dugan. Promjene nije bilo niti po pitanju tajnika i blagajnika; za tajnika je ponovno izabran Ivica Posavec, a za blagajnika Nikola Salaj. Konačno, za članove izvršnog odbora izabrani su Mario Ožeg, Nikola Salaj, Ivica Koledić, Željko Petrinić i Denis Sambolić, dok će nadzorni odbor u narednom razdoblju činiti Damir Fridelj, Ivica Kereša te Radovan Hercigonja.

 

Ostali tekstovi iz rubrike

2 komentara

  1. novica napisao:

    ideja oko ulaznica nije loša moj predlog je da se oslobode plaćanja oni koji ne zarađuju

  2. Bruno Kos napisao:

    Kupnja karata (ulaznica) je na dobrovoljnoj bazi, ipak se radi o igralištu, a ne kazalištu 🙂

    Ako hoćeš kupiti kartu super, ako ne također sve 5.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.