„Nikad skupa“ zajedno do prvog mjesta

Niti gotovo četrdeset stupnjeva u hladu nije spriječilo otprilike isti toliki broj dječaka uzrasne dobi od cca 9 do 15 godina starosti, da se u nedjelju 10. srpnja okupe u Budinščini na sada već tradicionalnom malonogometnom turniru „Mlade nade“. Na turniru kojeg organizira NK Milengrad iz Budinščine te koji se igra na terenu za igru navedenog kluba, pojavile su se sljedeće momčadi: „Nikad skupa“, „Nikud nikam“, „Gornji Kraljevec“, „Topnici“ i konačno „Mladi gotali“.

Uzevši u obzir vremenske uvjete i broj momčadi, odlučeno je da svaka momčad igra protiv ostale četiri, dok je trajanje utakmice bilo ograničeno na 12 minuta. Iako su dečki prema prvotnom planu trebali odigrati ukupno 10 utakmica, na kraju ih je odigrano 8, obzirom da su dečki iz momčadi „Topnici“ nakon dvije odigrane utakmice (razborito) zaključili da je po takvoj vrućini možda bolja ideja otići do kupališta „Topličica“ nego igrati nogomet.

Među navedenim momčadima, najspretnijima su se pokazali dečki iz momčadi „Nikad skupa“, iako su im do posljednje utakmice za vratom puhali dečki iz ekipe „Nikud nikam“. No, dečki iz ekipe „Mladi gotali“ pokazali su se kao vrlo čvrst protivnik odigravši neriješeno u posljednjoj utakmici upravo sa momčadi „Nikud nikam“ te su ih tako zaustavili u mogućem osvajanju prvog mjesta.

Nadalje, zbog boljeg omjera postignutih i primljenih zgoditaka, drugo mjesto je osvojila ekipa „Gornji Kraljevec“ , dok je treće mjesto pripalo momčadi „Nikud nikam“. „Mladi gotali“ i „Topnici“ su osvojili četvrto, odnosno peto mjesto.

Nakon odigranih utakmice, uslijedila je zaslužena okrjepa koju je osigurao organizator, nakon čega je dopredsjednik kluba i trener seniorske momčadi nogometnog kluba Milengrad Stjepan Strahonja dječacima zahvalio na dolasku te im uz prisustvo blagajnika kluba Nikole Salaja podijelio medalje.

S obzirom na ljetne odmore, visoku temperaturu te činjenicu da se već na veliko putuje na Jadran, brojka od četrdesetak dječaka pokazatelj je odličnog odaziva, pogotovo uzevši u obzir da velika većina dječaka dolazi iz sela koja potpadaju pod Općinu Budinščina te iz susjednog Gornjeg Kraljevca. Kada bi se barem njih polovica odlučila odjenuti dres Milengrada u nekoj od mlađih kategorija, zadovoljstvu ne bi bilo kraja…

Dakako, nismo zaboravili niti ljubitelje fotografija; u fotogaleriju smo stavili tridesetak slika sa samog događaja, pa da ne tražite link po navigaciji – klik ovdje.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.