Tko to radi protiv NK Milengrada?

Mnoštvo se toga dogodilo u 2011. godini u životu nogometnog kluba Milengrad (o čemu ćemo izvjesiti naknadno), no nažalost, nakon našeg izvješća sa utakmice „Milengrad – Omladinac“, počele su kolati priče od strane nekih pojedinaca da tekstovi na službenim stranicama Općine Budinščina štete klubu, odnosno da autor tih tekstova radi „protiv“ kluba. Kako je Općina Budinščina izdavač ovih Internet stranica, a ne smijemo zaboraviti niti činjenicu da su gotovo sva sredstva kojima klub raspolaže upravo sredstva Općine, potrebno je dati odgovor na ove optužbe i klevetanja.

Od pokretanja službenih stranica Općine Budinščina, jedna od tema koja se povremeno prati su i zbivanja vezana za nogometni klub Milengrad. Također vjerujemo da su naši redoviti čitatelji do sada uvidjeli kojim su tonom obojeni tekstovi na ovim stranicama; cilj nam je uvijek kada je to moguće prisustvovati, te u pozitivnim tonovima opisati događaje i ljude ove naše male sredine. Već od samih početaka, uredništvo stranice u potpunosti je odbacilo koncept gdje se plasira „žutilo“, a baš zbog takvog načina izvještavanja, pridobili smo odobravanje kako čitatelja, tako i izravnih aktera o kojima se pisalo.

No, vratimo se sada na novonastale optužne i klevetanja. Kao što je rečeno, u dvije smo godine objavili desetak tekstova vezanih za klub, pri čemu navodimo naslove nekih: „NK Milengrad jesenski prvak 2. ŽNL“, “„Mlade nade“ prikazale sav svoj potencijal”, “Peticom protiv Đalskog do maksimalnog učinka”, “NK Milengrad doprvak jesenskog dijela 2. ŽNL”, “NK Milengrad i dalje u borbi za vrh”, itd, a objavili smo i veliki intervju sa predsjednikom Milengrada Marijom Duktajom. Već iz samih ovih naslova, naša namjera je očita; popratiti aktualnosti kluba kada god je to moguće, a ako postoji i najmanja mogućnost da se pohvale odlični ili „samo“ vrlo dobri rezultati, to će se i napraviti. No, kako kaže poslovica; „100 ljudi, 100 čudi“, pa su neki vjerojatno samo čekali da se među mnoštvom tih tekstova pojavi i jedna rečenica koja bi se mogla protumačiti na više načina te u koju bi se odmah moglo uprijeti prstom da je u službi „protiv“ kluba. Prema neslužbenim informacijama, za neke članove kluba sporna je bila rečenica iz izvještaja sa utakmice „Milengrad – Omladinac“ odigrane u nedjelju 18. rujna, a koja navodi da je domaći igrač isključen u 56. minuti jer u jednom dvoboju „laktom udara protivničkog igrača“. Autor tog teksta nije kod opisa ove situacije koristio pjesničku slobodu, nego je preuzeo opis te situacije iz službenog izvješća sa utakmice, potpisanog od strane suca utakmice, delegata te što je posebno važno, službenih predstavnika i domaćina i gosta. Smatramo da nije potrebno na ovom mjestu posebno naglašavati kako je navedeno izvješće sa utakmice mjerodavnije od priča iz krčme kojih ima na stotine nakon svake utakmice.

img_7070Zaista ne želimo ulaziti u to na koji način razmišljaju osobe koje su tijekom posljednjih nekoliko tjedana plasirale ove priče, no za kraj bismo htjeli upozoriti na osobe koje zaista rade protiv kluba. Ovdje dakako neće biti navođeni pojedinci jer mi ćemo iskoristiti obrazac koji ne vrijedi samo za nogometni klub Milengrad, nego vrijedi za sve klubove, odnosno vrijedi čak i van športske sfere. Osobe koje rade protiv kluba ponajprije su oni koji u ključnim trenucima ostavljaju momčad na cjedilu, no ne zbog vanjskih utjecaja, nego zbog vlastite nepromišljenosti te zbog očitog nedostatka samokontrole.

Nadalje, odaziv na treninge seniorske momčadi bio je vrlo slab ove jeseni. Dakako, neki su preko tjedna na terenu, neki rade popodnevne smjene, neki se školuju – nije potrebno posebno naglašavati kako su njima izostanci sa treninga u potpunosti opravdani. Također, postoje igrači koju su čak i nakon napornih radnih dana dolazili redovito na treninge. Oni će se ovdje sami prepoznati, a mi ih nećemo posebno navoditi da ne bismo nepravedno izostavili nekog tko smatra da pripada u navedenu skupinu. No s druge strane postoje i neki koji neopravdano ne dolaze na treninge tijekom cijele sezone, iako su u vrijeme treninga slobodni i žive niti 5 minuta od igrališta. Takvi dakako redovito dolaze na utakmice, a na terenu za igru zatim rade štetu klubu; zbog vlastite nemoći igraju prljavo, nanoseći veliku štetu ugledu kluba, koji se onda nakon takvih zbivanja etiketira kao „problematičan“, odnosno igrači se unaprijed etiketiraju kao nekulturni. Upravo su te dvije skupine ljudi (u ovom slučaju igrači) oni koji rade štetu klubu, odnosno kako je netko rekao, rade protiv kluba.

Ono što mnogi zaboravljaju jest da aktivno igranje nogometa u nekom klubu nije samo hobi, nego i obaveza, te se shodno tome toj obavezi treba i pristupiti sa određenom dozom ozbiljnosti.

Konačno, s obzirom da se ovdje radi optužbama koje se ne mogu i ne smiju okvalificirati kao bezazlene, sve one koji smatraju da tekstovi na službenim stranicama Općine Budinščina rade protiv kluba pozivamo da upute Općini Budinščina pismeni prigovor na rad uredništva, i to kako bi vodstvo Općine poduzelo daljnje korake. Službene stranice Općine Budinščina nisu nečiji privatan dnevnik (iliti blog), nego predstavljaju kroniku zbivanja sa područja same Općine te je uvijek potrebno reagirati na sve uočene nepravilnosti, a za koje se smatra da štete žiteljima naše sredine, odnosno udrugama i organizacijama koje djeluju na području iste.

Ostali tekstovi iz rubrike

30 Responses

 1. Mario Ožeg kaže:

  Bravo majstore!Nisi direktno al si indirektno imenoval ko radi protiv kluba.Svaka čast!Mislim da nisam zaslužio da se tako pise o meni jer sam dao za klub puno vise od nekih bez obzira na sve moje greške.(PUNO VISE I OD TEBE KOJI NAPLAČUJEŠ NK MILENGRADU SUĐENJE PRIJATELJSKIH UTAKMICA… I OPČINA TI PLAČA OVE TEKSTOVE,A OPČINA SMO MI ŽITELJI OPČINE BUDINŠĆINE)

 2. Bruno Kos kaže:

  A ja sam zaslužil da se o meni priča da svojim tekstovima radim protiv kluba, i da se huška druge protiv mene? Također, veliš da nisi zaslužil da se tak piše o tebi – tko to piše o tebi? Ja tebe nigdje ne navodim. Ako si se prepoznal u nekoj od gore navedenih kategorija, to je tvoja stvar i ne služi ti na čast, usprkos svim tvojim žrtvama za klub.

  Kada već govorimo o zaslugama prema klubu, moja je obitelj dala vise za Milengrad nego kaj ti možeš razumijeti, i to kada je financijska situacija bila deset puta gora nego sad (raspitaj se malo).

  Konačno, govoriš da naplaćujem prijateljske utakmice – nisam ih čak sudil toliko da možemo pričati u množini, tak da nemam kaj dodatno reći na to.

 3. Mario Ožeg kaže:

  Nisi napisao moje ime i prezime, ali si svima dao do znanja da se radi o meni i ti to jako dobro znaš, a ja nisam rekao da ti radiš protiv kluba.

  Ne zanima me kaj je tvoja obitelj dala niti u to ne ulazim, mene interesira kaj si ti dal za klub da možeš “srati” po nama ostalima, a sa nama treniraš!

  Sudil si jednu prijateljsku utakmicu i dobro si se naplatio, sljedeće nisi htio niti suditi osim kad je došao Inter onda si tamo bio prvi!

  Neda mi se s tobom nadmetati i nemoj se opravdavati jer se na možeš!!!! I na tebe netreba nikoga huškati, tvoje je filozofiranje dovoljno da svi vide kakav si. (raspitaj se malo) pozdrav!

 4. Bruno Kos kaže:

  Ja se ne moram opravdavati niti tebi niti drugima za svoje postupke, posebice ako su ispravni. Drugo, ja nisam samoinicjativno napisal ovaj članak da bi uzrokoval neke rasprave i podjele, nego sam reagiral na glasine koje sam čul, a koje su se po meni bez razloga počele širiti od strane nekih osoba. Ti znaš dobro od kojih.

  Ja ne „serem“ po nikome, ja samo prikazujem realnu sliku. Hoćeš reći možda da je tebi jako interesantno gledati kak vas samo 6 dolazi na trening ove sezone, i kaj hrpu put treninga nije niti bilo? Jel sam ja napisal kaj protiv tvoje braće i drugih dečkiju koji dolaze na treninge? Jel si ikad čul da sam ja javno ili privatno govoril protiv kluba i igrača? Osim kaj vas branim i crvenim se zbog nekih vaših postupaka, kao onih u Toplicama i Brezovi!

  Nadalje, kaj se tiče mojih tekstova – misliš ti da mi oni padaju s neba možda? Da ih od nekoga prepisujem? Tek toliko da te informiram, za većinu tekstova o Milengradu mi je trebalo po nekoliko sati dok sročim stvar, pripremi slike, priče i sve ostalo. I ne, nisam plaćen po satu, nego po broju riječi, tako da u hrpu tih tekstova uložim svoje slobodno vrijeme i na taj način radim ZA klub. Ti radiš na terenu, za radim u medijima, svatko na svoj način radi ZA klub!

  Kaj se tiče suđenja prijateljskih utakmica, vidim da imaš jako slabo pamćenje, i ne samo ti, nego svi oni koji organiziraju prijateljske utakmice, odnosno suce. U vrijeme kad sam vam sudil utakmicu protiv Mihovljana (22. 8. 2010.), još nisam sa vama treniral, a s obzirom da su kolale razne optužbe protiv mojeg oca po pitanju kluba, nisam osjećal nikakvu dužnost prema klubu, i to ti mora biti jasno! Također, jako sam se naplatil za tu jednu tekmu – taman za pranje dresa.

  No nakon kaj sam počel mjesec dana kasnije trenirati s vama, stvari su se promijenile. Nakon toga bi sudil kaj kod treba, no nije išlo. Znaš zakej? Zato jer je počela sezona, a prije proljetnog dijela 2011. godine, imal sam ozlijeđeno stopalo i nisam igral, sudil, treniral… ništa, od Božića pa do početka sezone, više od dva mjeseca. Nakon toga ste VI izmislili da NEĆU suditi vaše prijateljske utakmice i od onda zovete druge suce. Da ste me zvali bilo koji dan ove godine, došel bi i zabadava odsudil, jer kao što sam navel ranije, stvari su se promijenile obzirom da koristim klupsko igralište i lopte za treninge. S obzirom da više ne mislim trenirati sa vama jer si me TI već dva puta na treningu ozlijedil, bolje je za moje zdravlje da treniram sam.

  Konačno, riječ –dvije o mojem filozofiranju. Ako moju upućenost u nogometna zbivanja ove županije nazivate filozofiranjem, to je vaša stvar i u to ne ulazim. No da ste me koji put poslušali, onda vi ne bi ko zadnji naivci obećavali Loboru novce i pločice samo da ovi izvuku bod protiv Pregrade. Ili ne bi tvrdili da Đalski plaća sedmoricu igrača… i ostale gluposti kojih sam se naslušal, koje u najmanju ruku nisu točne. Ali držite se samo vi onda svojih „filozofa“ koji u sezoni otiđu na 4 gostovanja u 2. ŽNL i misle da znaju sve – nek vas oni savjetuju kak i kaj dalje. Vidi se jako dobro da stvar funkcionira – nemamo juniore, veterani su zadnji, na treninge dolazi 6 seniora, itd.

  Ja u sezoni odsudim oko 80 utakmica, prođem gotovo cijelu županiju u nekoliko navrata i znam bolje od vas kaj se događa. Ali vi se samo držite priča iz krčme i informacije koje ste čuli od nekoga tko ih je čul. Tak budete klub doveli upravo tam di je bil prije 2005. – u zatvaranje. Samo tjerate ljude koji vam hoće dobro i koji imaju rezultate – protjerali ste Sambolića koji je imal izvrsne rezultate, samo nastavite tak dalje.

 5. Samba Junior kaže:

  Prvo, svaka pohvala uredniku. Redovito čitam svaki tvoj novi članak o Milengradu i moram te pohvaliti, jer savršeno si spojil ljubav prema klubu i novinarsku obejktivnost.

  Nadalje, sve ovo kaj si rekel stoji. Klub je u totalnom rasulu. Pomalo je žalosno da ekipa koja već 6 godina “trenira” ne zna spojiti 3 točna dodavanja. Još je žalosnije kaj u Milengradu danas imamo jednu jedinu generaciju djece. Pitam ja vas u klubu: zašto? Oćete reći da u Budinšćini i okolici nema djece? Oćete reći da tu nema trenera koji bi ih treniral? Imam ja odgovor: neda vam se. Neda vam se idi od kuće do kuće, neda vam se lijepiti plakate, voziti decu doma s treninga, ma vama se neda ništa. Sterali ste trenere koji su su radili upravo to: okupljali igrače, redovito kvalitetno trenirali, vozili igrače doma, borili se za opstojanje kluba. I još ktome osvajali naslove! Htel bi vas samo podsjetiti da vam najbolji igrači u selu ne igraju zbog vas i vašeg ponašanja. Ovo kaj ste napravili od kluba nije dostojno ni onih 20 kuna koje svaki punoljetni gledatelj plati u nedelju da bi pogledal nogometnu utakmicu, a vidi ultimate fight i igrače koji imaju više “isus mater” nego preciznih dodavanja. Svaka čast iznimkama, no, nažalost, pojedinci su postali odraz kluba.

  Očito smo svi mi idioti, a nekoliko ljudi koji vuku konce jako dobro rade svoj posel. Jedva čekam subotu da igram za juniore – ah da, nemam za koga, a u nedelju ujutro pem pogledati mlađe pionire – ah da, nemam koga pogledati.

  Šteta je već napravljena, i to ogromna. No, ko zna, možda i naš nk Milengrad-2005 postane feniks i podigne se iz pepela. Nažalost, ne živimo u svijetu bajki.

 6. Samba Junior kaže:

  P.S. imam dosta pravopisnih greški. nije mi se dalo ispravljati. 🙂

 7. Ozeg kaže:

  Za kosa:svaka čast!nemam komentara i neda mi se
  Za sambu:svaka čast tvom zato na uspjesima.da niste ti i on odvlekli pet pionira i sedam juniora u bedenicu jos bi danas imali sve uzrasta imam i svjedoke za to.vi ste nam sad juniore rastepli tik prije pocetka.i oni koji hoceju korist iz kluba nemaju kaj tam raditi.imam jos toga tak da odustani.svi te znaju di si i kaj si i kakav si a najbolje tvoji prijatelji.

 8. Bruno Kos kaže:

  Ožeg, a jel si se ikad zapital možda zašto su ti dečki otišli igrati u juniore u Bedenicu? Kad je bil zadnji trening za njih? Di je bil trener? Možda ste Sambolića maknuli jer je “filozofiral”, ko i mene sad? Očito vam od tih „filozofa“ više odgovaraju „mudrijaši“ – pa nek vam onda vode klub i pomažu. Samo da spomenem; niti ja se baš ne slažem previše sa njegovim ponašanjem na utakmicama, pogotovo kao sudac, no to me ne zanima – svaku momčad koju je vodil je odvel do naslova, a to je ono kaj se broji.

  Pa i Dejan je išel u Bedekovčinu, i zašto ne. Jači protivnici, bolji trener i treninzi, pa zakej da ne pokuša tam? Ovdje prilike za nogometni rast nema, a ako ide dalje, onda je „izdajica“? Uz najbolju volju mi takav način razmišljanja nije jasan.

  Nekima možda takav način odgovara, no Morenu, Hatzu i ostalim dečkima se nogomet ne svodi na subotnju tekmu i magla doma. Možda su oni hteli trenirati redovito, raditi na sebi i svojim nogometnim vještinama, ali ovdje jednostavno nisu imali uvjete za to. Došlo bi možda njih 5-6 na trening, ne bi imali trenera i kaj bi oni u tim uvjetima radili? Nikakvo čudo da su otišli, i prema trenutnoj situaciji, nemam kaj drugo reći nego da ih podržavam u tome. Dakako, i ja bi radije da igraju ovdje, ali jednostavno nemaju izbora.

  Ožeg, da se ukratko osvrnem na još jednu stvar, koja je tipična za ovaj kraj, a pokazal si da i za tebe. Napišem petnaestak tekstova o Milengradu, uložim sate i sate u to, svi zadovoljni, odnosno barem tak tvrde. Napišem onu rečenicu u utakmici protiv Omladinca i onda krene hajka. Drugo, naplatim utakmicu protiv Mihovljana (radilo se o 150 kn, da ne pričamo dalje), a nakon toga sudim Inter, dvaput „Mlade nade“, pionire protiv Sloge, sve zabadava. Kad ste me zvali u 2. mjesecu, nisam mogel suditi jer sam bil ozlijeđen. Kad ste me zvali na Veliku Gospu u 12 sati, nisam htel, jer se to tak ne radi – nemaš me kaj u nedjelju u 12 zvati da dojdem za dva sata suditi. Ali to je sve nevažno – glavno da sam se ja obogatil na toj tekmi protiv Mihovljana. To je po onom principu – pusti dobro, čekaj iza grma i udri čim se naiđe prilika. Srećom za mene, to ne govori ništa o meni, ali govori puno o tebi i onima koji razmišljaju na taj način.

 9. Samba Junior kaže:

  Prvo i osnovno, mene je u Bedenicu pozval sportski direktor kluba. Imal sam 15 godina i ponudili su mi priliku da treniram s prvom ekipom. Trener te ekipe je imal UEFA PRO licencu, iskusan je, zna kaj radi i puno sam napredoval pod njegovim vodstvom, a momčad je sastavljena od igrača koji su prošli Varteksovu, Interovu i Zagrebovu školu. Drugo, u Strmec sam otišel iz jednog jedinog razloga: dali su mi šansu da se dokažem u seniorima. Svi vi znate u kojem rangu se natječe Strmec, a u kojem Milengrad. Tu, u zadnjoj ligi na svijetu, nisam bil ni na radaru prve ekipe.

  Nadalje, informacija da je Sambolić u Strmec odvlekel 5 pionira i 7 juniora baš i ne drži vodu. Naime, kao što rekoh, ja sam u taj klub pozvan, baš kao i Hatz koji je tam napokon dobil priliku braniti. Tu su ga ismijavali zbog visine, a u Bedenici nosi momčad kadeta svojim paradama i sigurnim intervencijama. Welina i Mateo su također dobili poziv trenera kadeta, nakon kaj sam mu ja rekel da su dobri igrači. To možda znači da sam ih ja prijel za ruku i odvlekel u Bedenicu? Eto, to su 4 igrača, od kojih su trojica kadeta. Kaj se pionira tiče, u Bedenici je trenutno jedan mlađi, te jedan stariji pionir s našeg područja.

  Mislim da je dosta pljuvanja po nama koji ipak imamo veliki sportski motiv i želimo napredovati te se dokazati u jačim ligama.

  I da se osvrnem malo na ovo da vam je neko rastepel juniore. Juniora sad mogu nabrojiti najmanje 14. Možda je ipak stvar nemara to kaj nema mlađih uzrasta.

  Svi me znaju? Pa da, ljudi me znaju, i kaj sad? Znaju me i prijatelji? Mislim da je logično da me ljudi s kojima se družim skoro svaki dan znaju.

 10. Samba Junior kaže:

  I da, Mario Ožeg, nadam se da me nisi krivo shvatil. Ja ni jednom svojom rečenicom nisam imal namjeru kritizirati tebe, ne kritiziram nikog direktno. Samo iznosim činjenice, a realno gledano klub je u raspadnom stanju. Ti si, po meni, dobar igrač i sposoban si nositi momčad. Nadam se da budemo već u skoroj budućnosti svi skupa podigli svoj voljeni klub tam de mu je i mesto.

 11. Mario Ožeg kaže:

  Samba za vrijeme tvog starog je vec bil problem kaj se tiće juniora,već onda je on odlazil na tekme sa 8 igraća,tak je bilo i sa burićem…problem je mnogo veći od toga.Današnja mladež je takva kakva je.totalno nezainteresirana…a ono kaj sam gore navel stoji i mogu još puno toga navesti ako treba tak i tak ovaj usrani glas budinšćine niko ne čita.A kaj se kosa tiće on nema pojma kaj prića.On sluša bertijaške priće kolko se meni čini,on čak nezna iznesti svoje mišljenje o tekmi koju gleda nego prepisuje od pijanih delegata,a kaj se njega kao suca tiće pošto se toliko puta spominje kao ja sudac ja sudac ja i on znamo da on to nije i da je tu di je samo zbog toga jer neko stoji iza njega,a ja i on znamo tko!!!!!I nek ne pametuje u vezi juniora i pionira jer nezna ni pol toga.On je samo tip koji sebe okolo naziva novinarom.end

 12. Bruno Kos kaže:

  Ožeg, već si do sad hrpu gluposti i neistina spomenul, a vidim da se i dalje zakapaš. Da krenem redom:

  1) već sam gore navel zakej sam uzel opis te situacije iz izvještaja
  2) to ti znaš da ja “nisam” sudac, ja to ne znam
  3) opet pričaš gluposti – tko to stoji iza mene i gdje sam ja to? pa ne treba nitko stajati iza mene da bi sudil županijske lige…
  4) ja sebe nikad ne nazivam novinarem, niti se smatram istim… iako sam pismeniji od dosta novinara čije tekstove možeš čitati online i offline…

  Ti si impluzivan čovjek sa kojim nije moguće voditi nikakvu razumnu diskusiju. Zbog toga i jesi na terenu i van terena takav kakav jesi, a obojica znamo kakav jesi…

 13. Blitz4 kaže:

  Od 2009 klub je u rasulu…mislim da svi znamo zakaj…

 14. Samba Junior kaže:

  Blitz4 zakaj?

 15. Blitz4 kaže:

  i kaj je ove sezone sa seniorima??? nisu nit na tragu prošloj sezoni….zakaj??? hmm, možda zbog onih igrača koji su skužili da nema smisla više trenirati jer su na svakoj tekmi prisutne svađe i naguravanja…tu i tam koja šaka…mislim da to nejde tak….pol publike su zgubili (makar je dolazilo kojih 25 ljudi) ali nebitno….napucavanje i kršenje ne spada u nogomet….na utakmici protiv bistrice prije 2 tj. je skoro opet bilo tučnjave…jel je problem u protivničkim momčadima…neznam…

 16. Blitz4 kaže:

  samba: zato jer svi “frčeju” na svoju stranu i zbog tog kaj je proračun 2 godine isti, napretka nema….uvijeti nisu niš bolji…tak da neznam di su pare

 17. Samba Junior kaže:

  U to s proračunom ne ulazim, mene zanima isključivo nogomet. Za ostale probleme nek se pobrinu ljudi čiji je to posel. 😉

 18. Blitz4 kaže:

  nit mene to ne zanima…to su te tzv. “birtijaške priče”….kaj se nogomete tiče..pioniri (stariji) su svijetla točka u milengradu, nebitno igraju li 2.žnl ili 1.hnl. Oni su najmlađi uzrast…a 2006. god. je bilo i previše djece…bili su stariji pioniri, mlađi pioniri i limači (makar nisu bili registrirani i nisu se natjecali)

 19. Bruno Kos kaže:

  Da se osvrnem na još jednu Ožegovu izjavu, a koju molim da prokomentiraju oni mlađi.

  Dakle, Ožeg kaže ovo: “problem je mnogo veći od toga.Današnja mladež je takva kakva je.totalno nezainteresirana”

  Ja tvrdim da su upravo igrači poput Ožega glavni krivci što mladi ne žele igrati nogomet. Zašto? Zbog ovoga: “Ono što smo vidjeli bilo je mnoštvo prekršaja, javih opomena, dugih lopti te rastrganu igru, u kojoj igrači obje momčadi nisu uspjeli spojiti više od tri dodavanja.” – piše u opisu utakmice “Milengrad – Omladinac”. Nek demantira netko tu izjavu ako smatra da je bio drugačije.

  Netko tko gleda onu ljepotu koju igra recimo Barcelona, vjerojatno si misli: “pa zašto da igram u toj ŽNL gdje postoje neki koji samo čekaju da me potrgaju”. Radije ne igram i gotovo. I tko da ih krivi – tko želi čepove u cjevanicama, portgane gležnjeve, razbijene usnice i arkade, i to za što? Možda za roštilj i pivu poslije utakmice, a nekad niti za to.

  E da, i još nešto – veli Ožeg da slušam birtijaške priče, samo ne znam gdje to. Jedine rasprave o ŽNL sam vodil upravo na tim treninzima, gdje me je on i “upozoril” na moju “neobjektivnost” u pisanju…

 20. Blitz4 kaže:

  pionire tjeraju na seniorske tekme da nauče nekaj, ja stvarno ne vidim kaj bi tam mogli naučit osim borilačkih vještina. Moraju kupit lopte…na pionirskoj tekmi iz terena izleti najviše 5 lopti, a na seniorskoj barem 55 pa se pitam ko je ovdje nezainteresiran….jer ja kad sam nezainteresiran i kad mi se niš neda – napucavam loptu -.-“

 21. Mario Ožeg kaže:

  blitz 4 je isto neki frajer hehehe.strašno!Daj skini masku.Ovak bruno:Crniš me od samog početka pa i sad,same laži!!!!!!!!KO je organiziral mlade nade?Ja!KO je od toga dopelal barem 4 pionira?Ja!Zakaj nemamo juniora?Evo ti konačnog objašnjenja.Kad već tolko braniš denisa.Za vrijeme Burića juniori ok,za vrijeme kalimere juniori ok,e onda dolazi šerif denis i kaže:ja želim trenirati juniore ili napuštam sve(jer je sin ulazil u juniore)on preuzima juniore(podpredsjednik kluba), a kalimero proć.Od onda niko neće dolaziti na tekme juniora i na treninge ćak i oni koji su danas seniori redoviti a onda su bili juniori.Ja sam si sa svim juniorima bil dobar i govorim sad kaj su onda oni meni.Ostalo ću ti objasniti u 4 oka i ne mislim se više uključivati na ove rasprave.Svaka čast svemu bruno ali nisi u toku svega.I ako hoćeš kaj reći il komentirati reci mi to u oći.Ja više od sad ne pišem ništ bez obzira ko kaj komentiral a pogotovo oni koje jebe proračun…,ti bi trebal znati kakva je situacija financijska,a o ostalome ćemo popričati onak normalno u 4 oka.I dalje stojim kod onog:ko hoće lovu od kluba ili bilo kakvu korist marš proć.I molil bi da niko više ni u jednom komentaru i tekstu ne spominje mene ni moje ime.Hvala.Pozdrav.

 22. Samba Junior kaže:

  Hahaha da, sin se vjerojatno kod drugog trenera nebi izboril za prvih 11. Hahah strašno

 23. Bruno Kos kaže:

  Ti bi nekome nekej objasnil u 4 oka? Ti za to nemaš hrabrosti, jer da imaš, u ovih godinu dana koliko sam sa vama treniral, ne bi sve ove stvari koje o meni misliš prešutel, nego bi mi ih rekel. Ako je netko nekome počel raditi iza leđa, onda si to bil ti, a tek onda kada si se počel osjećati ugroženo, napal si iz svih oružja. Da ne pričamo o tome koliko si me puta pokušal ozlijediti u dvorani, na treningu (tam si i uspjel – sigurno se sjećas onog udarca u glavu, odnosno u oko), u Kraljevcu na igralištu…gdje god.

  Ti meni veliš “Crniš me od samog početka pa i sad,same laži!!!!!!!!” . Pa daj pogledaj svoje komentare gore koje si za mene pisal (čisto klevećenje), a onda pogledaj moje odgovore, odnosno objašnjenja. Nadam se da budu ti odgovori pomogli onima koji su bili nesigurni i to kaj je istina, a kaj nije,

  Tebe ne treba nitko crniti, jer ti to najbolje radiš sam. Od tvojeg pristupa prema suigračima na treningu (udaranja, psovanja, itd), preko namjernih udaranja suparnika na utakmicama, pa onda preko scena kao što je ona u Brezovi, pa do psovanja delegata i sudaca, odnosno nazivanja istih “pijancima”.

  Da ne govorim o tome kak ste napali delegata iz Belca nakon utakmice protiv Toplica (što si ti meni osobno potvrdil), a čovjeku i sa malo razuma je moglo biti jasno da je sve kaj je napisal u izvještaju bilo u korist Milengrada!

  Konačno, kaj se tiče pisanja o “tebi” – ja i dalje navodim da tebe nitko nije spominjal u ovom tekstu, a o tome dal bude se o tebi pisalo ili ne, zasigurno ne ovisi o ljudima iz medija nego o tebi i tvojim postupcima, bili oni dobri ili loši.

 24. Kalimero86 kaže:

  Uff!!! Koliko komentara! Neznam di da pocn
  em. Za početak bi htio naglasiti da je svako od vas u pravu. Mario – istina jest da si malo vise agresivniji i temperamentniji od ostalih,pa se zato i događa da propustis puno tekma i dobis kazni .Moje osobno mišljenje je da bi te stvari u klubu trebalo kontrolirati,počevši od treninga i sl.,trener treba ukazati na problem pretjerane agresije,i spriječiti to. Na ovo kaj se tiče osobnosti,nemrem komentirati-jer svi smo ljudi i ima nas svakakvih.
  Bruno- svaka čast,kad mi je nest trebalo uskocil si,dobar si dečko ,dugo se znamo,cijenim tvoj rad i zalaganje kaj se tiče nogometa. Drago mi je da je netko iz našeg kraja bar u sudackoj organizaciji KŽ. Mislim da si u puno stvari u pravu,i znam da imaš plemenit cilj,al neki put te ljudi ne shvate i onda nastaju konflikti. Svi vole lijepe komentare,a nitko ne prihvaća kritiku.
  eh..a sad kaj se tiče našeg nogometa i našeg dragog kluba. Mislim da se svi zajedno trebamo naći i popricat malo. Znate svi zbog čega ne igram a fali mi to. Pogledajte kaj se piše po forumima. Kaj smo mi spali na to? Da nas svi pljuju i proglasavaju “seljacinama”,”antitalentima”,i sl. Zbog čega??? Dečki nogomet je timska igra,igra 10 igrača + golman,a ne 4klana + 2 igrači. Ne možemo igrati zajedno ako jedni po drugima “seru”i sl. Svi se upitajte dal je to istina ili ne. Žalosno je da nakon 4-5god.mi kao momčad ne možemo odigrat 3/4 dupla dodavanja,povratnu loptu i sl. ,a u tučnjave utrcavamo brzinom munje. Ko je krivac za to?? Mislim da puno toga ne stima u klubu,od uprave do načina rada,al ak nešto želimo promijeniti svi trebaju izaći van i kazat svoje mišljenje.
  Ostalo ,kaj se tiče pionira. Mislim da sam ipak ja Inicirao povratak Dejana,Svornika,Pusca ,zatim dovođenje Stefana,Babica,Kerepa i sl. ,te da je neupitan moj trud i zalaganje kao trenera. To sam spomenuo jer “navodno” ja ne “dajem”ništa za klub,od kad ne igram za 1.momcad(price kruze po selu) Žalosno je da to netko može i pomislit,al ipak samo 3xtjedno ulazem po 2h na treninge,jedanput po 4h na tekme(ovisi o destinaciji) ,mislim da je to daleko vise davanja od bilo koga iz 1.momčadi.,uz napomenu da se ipak radi o budućnost kluba.
  Eh…evo nadam se da nikog nisam povrijedio kojom izjavom,iskrena je 100% ,a kaj se tiče nogometa,vraćam se ja ubrzo-jer igram za sebe,ne zbog drugih. Isto kak mi je netko prijatelj,bez obzira dal igra s menom,ili je otišel u drugi klub jer nije htio biti dio nečeg sto ne podržava. Prijatelji su uvijek tu,a ja prestanem igrati i ne vidim vise ni jednog nogometaša kod sebe nakon toga …al ja sam ipak tu,podržavam vas na svakoj tekmi na koju mogu doći…. Upamtite- PRIJATELJI IGRAJU NOGOMET,KLANOVI NE!!

 25. Kalimero86 kaže:

  Ups…zaboravih spomenuti da ću se osobno pobrinuti da se sljedeću sezonu pokrenu JUNIORI!!! – Kak sam uspjel nagovorit pionire na povratak,tak ću i juniore. Mislim da ima dosta igrača koji su vani,a mogli bi bil članovi prve momčadi… (da Samba,i na tebe mislim).
  Btw.Nogomet je strast,a ne posao…

 26. Blitz 010? kaže:

  Za kalimeru:nisu igrači prestali dolaziti kod tebe zbog toga kaj si ti prestal igrAt nog nego ima vise razloga: 1 birc je u totalnom raspadu 2 tvojoj majki nije mjesto u kafiću a svi znamo iz kojih razloga3 smrdljivi pas u prostoru di se hrana posluzuje. Dobar si igrač i uvjek si dobro došao a da se bi k tebi hodalo treba se dosta toga promjenit i ove 3 stvari.

 27. Bruno Kos kaže:

  Blitz 010: Ovdje nikoga ne cenzuriramo niti brišemo komentare (samo ako vrijeđaju na rasnoj, vjerskoj ili bilo kojoj drugoj osnovi), no tvoj je komentar neprimjeren ne samo zbog prirode istog, nego i zbog toga kaj se ne uklapa u temu ovog teksta.

  Ako smatraš da postoje negativnost u radu njegove birtije, onda bi bilo najbolje da se obratiš njemu osobno.

 28. Kalimero86 kaže:

  slažem se s urednikom,u vezi negativosti poslovanja se slobodno obratite doticnim osobama. Uvjeren sam da znam Ko se krije iza doticno nicknama. Pa ću samo napomenuti,da sam i ja imao priliku crnit nečije poslovanje,i pricat negativnosti o tome kak se posluje,al ipak nisam jer sam iznad toga,a i ovdje nije mjesto tome. Nema potrebe da komentiran doticne navode jer smatram da su nepotrebni,al poštujem tuđe mišljenje,bez obzira kakvo bilo.

 29. Kalimero86 kaže:

  P.S. Nisam ja mislio da se k meni treba dolaziti,samo sam napomenuo da smo navodno bili prijatelji,a prestanem igrati,i nema nikog vise kod mene,nitko se ne javlja i sl. Mislim da nisam nikad poticao da nogometaši dolaze k meni,jer moj nogomet nema veze s mojom lokalom. Kaj se tiče birca,neznam koji drugi lokal je tako pomagao klubu,od samog početka osnivanja u raznim selekcijama. Promjenom načina rada u klubu,i nezainteresiranim članovima,te zbog lošije sveukupne situacije prestali smo sa sponzorstvima. Eto toliko od mene! Uživo bi mogao puno vise reci,pa lijepo organizirajte sastanak pa cemo popricat o nogometu i igračima.

 30. Bruno Kos kaže:

  S obzirom da su se neki nastavili u okviru ove teme baviti sa stvarima koje se iste ne tiču (iako sam ranije postavio navedeno upozorenje), sve takve komentare nakon autora pseudonima “Blitz 010?” sam maknuo bez prethodnog upozorenja autorima.

  Shodno rečenom, ovaj tekst je zatvoren za daljnje komentiranje.