U Krapinici i Grtovcu asfaltirane nerazvrstane ceste

U Krapinici i Grtovcu proteklog su tjedna asfaltirane nerazvrstane ceste, i to sljedeće dionice: u Krapinici dionica Petrači – Strahonji u dužini od 400m te dionica Strahonji – Herendić Vlado u dužini od 620 m, dok su u Grtovcu asfaltirani odvojak Koledići u dužini od 80m, zatim odvojak Vertuši također u dužini od 80m te odvojak Mikulčić Karla u dužini od 110m. Širina asfaltnog sloja iznosi 2.50 m.

Prema Ugovoru o radovima na uređenju i asfaltiranju navedenih dionica, ukupna vrijednost poslova iznosi 274.216,31 kn (sa PDV-om), dok je za izvršenje istih bila zadužena tvrtka „Cesta-Varaždin“ d. d. Važno je naglasiti da i mještani sudjeluju u ovim troškovima, i to u iznosu od 20%, a kako ističe načelnik Radovan Hercigonja, na Općinskom vijeću donesena je odluka u korist mještana, a prema kojoj su pojedini mještani dužni dati najviše 6000 kn, a ne 9000kn koliko bi prema ugovoru trebali platiti.

No, u razgovoru sa mještanima Krapinice saznali smo kako ima onih tvrde da se sa asfaltiranjem čekalo gotovo godinu dana isključivo zbog parlamentarnih izbora, što stvarno i pravno jednostavno nije točno. Zbog njih, ali iz zbog neodlučnih te onih koje jednostavno interesira zbog čega su se radovi odužili, načelnik Hercigonja ponudio je objašnjenje, ali i ispriku: „Kao što je poznato, imali smo u planu asfaltirati ove dionice već početkom godine, no izvođač koji je bio prema ugovoru zadužen za navedeni posao, ušao je u financijsku blokadu iz koje nikako nije mogao izaći. S obzirom da si nismo mogli dopustiti da se posao dodatno oduži, prionuli smo raskidanju ugovora sa tim izvođačem te smo raspisali novi natječaj. Svi ti postupci (raskid ugovora, raspisivanje natječaja, pregled ponudi, žalbeni rok, itd.) traže vremena, no radostan sam što smo ipak uspjeli asfaltiranje privesti kraju tijekom ove godine. Ovim putem se kao načelnik te ispred vodstva Općine Budinščina ispričavam zbog kašnjenja te zahvaljujem mještanima na razumijevanju. Pogreška zaista nije bila na našoj strani te smo usprkos tome poduzeli sve mjere kako bi se svi ti poslovi završili što prije, i to ponajprije na zadovoljstvo svih mještana.“

Sa ovim je objašnjenjem opravdano suglasna i većina mještana Krapinice i Grtovca koji su kratkotrajno nezadovoljstvo zbog kašnjenja radova bez poteškoća zamijenili osjećajima radosti i odobravanja, budući da je njihovo mjesto dobilo jedan drugačiji i bolji izgled. Sa druge strane, svima onima koji ovakve događaje pokušaju ocrniti preporučamo da preispitaju svoje stavove kako ne bi stalno i svugdje primjećivali tobožnju političku ili bilo kakvu drugu propagandu, zanemarujući pritom da se mnoge stvari zaista i isključivo rade za dobrobit njihovog mjesta.

U fotogaleriju smo stavili poneku sliku iz Krapinice pa vas pozivamo da iste i pregledate klikom na ovaj link.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.