Održana 83. godišnja izvještajna skupština DVD-a Budinščina

U subotu 28. siječnja s početkom u 18.00 sati, u prostorijama lovačkog doma u Budinščini održana je 83. godišnja izvještajna skupština DVD-a Budinščina (društvo je osnovano 1929. godine). Uz članove našeg vatrogasnog društva, Skupštinu su svojim dolaskom uzveličali i članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Laza, Konjščine, Belca, Zlatar Bistrice, Gornje Konjščine, Zlatara, Hraščine, Ščepanja i Jertovca, zatim članovi HPD-a „Milengrad“, nogometnog kluba „Milengrad 2005“, ŠRD-a „Šaran“ te KUD-a „Franjo Dugan“, županijski vatrogasni zapovjednik Marijan Lovrenčić, župnik župe Zajezda vlč. Željko Horvat te mnogi drugi gosti. Nažalost, zbog bolesti u obitelji Skupštini nije prisustvovao predsjednik DVD-a Budinščina Stjepan Čukelj, pa je uvažene goste ispred DVD-a pozdravio član Tomo Pažur.

Nakon uvodnih pozdrava, uslijedilo je biranje radnih tijela Skupštine. Predloženi članovi radnog predsjedništva i verifikacione komisije jednoglasno su potvrđeni, kao i zapisničari te ovjerovitelji zapisnika. Nakon navedenih izbora, radno predsjedništvo nastavilo je sa Skupštinom te je prisutne upoznalo sa aktivnostima iz 2011. godine, kao i sa planovima za 2012. godinu.

U protekloj je godini održana izvještajna skupština DVD-a Budinščina, održano je 10 sjednica Upravnog odbora, školovani su novi članovi (DVD Budinščina bogatije je za dva vatrogasna časnika, dok su tri člana društva položili stručni ispit), a obilježen je i Dan vatrogastva za 1. svibanj uz pokaznu vježbu. Nadalje, članovi DVD-a Budinščina sudjelovali su na tri vatrogasna takmičenja, sudjelovali su na hodočašću u Mariji Bistrici, nabavljena je dodatna vatrogasna oprema, dok su članovi vatrogasne mladeži sudjelovali u kampu u Fažani. Što se tiče brojnosti članstva, u prošloj godini društvu je pristupilo 24 novih članova, pa ih je sada ukupno 111. Također, tijekom prošle godine članovi DVD-a sudjelovali su kao gosti na skupštinama drugih vatrogasnih društava.

Što se tiče borbe protiv vatrene stihije, u protekloj su godini članovi DVD-a Budinščina izašli na 17 intervencija, pri čemu je u jednom slučaju nažalost zabilježena i veća materijalna šteta, kako na gospodarskim objektima, tako i na vozilu DVD-a Hraščina Trgovišče koje je priteklo u pomoć.

Iz financijskog izvješća primjetno je kako se tijekom prošle godine racionalno upravljalo dostupnim sredstvima. Sredstva su utrošena na novu vatrogasnu opremu, školovanje članova DVD-a, zatim na tekuće troškove poput plina, struje, telefona, goriva za vatrogasno vozilo, kao i za tehnički pregled i registraciju istog, dok su se sredstva utrošila i na kamp mladeži u Fažani, osiguranje vatrogasaca i dr. U 2011. godini ukupno je utrošeno oko 97.000,00 kn, dok su ukupni prihodi bili oko 116.000,00 kn.

Nakon tih izvješća, prisutnima se obratio županijski vatrogasni zapovjednik Marijan Lovrenčić, koji za naše vatrogasno društvo ima samo riječi hvale: „Iznimno je pohvalno što imate mnogo djece, što je pokazatelj kako imate kontinuitet u svojem radu, a što je također vidljivo i iz brojnosti vašeg članstva, redovitom nabavkom nove opreme te izobrazbom svojih članova.“ Na kraju svojeg izlaganja, Lovrenčić je podijelio uvjerenja članovima DVD-a Budinščina koji su položili stručni ispit, kao i uvjerenja članovima koji su završili tečaj osposobljavanja za dišne aparate.

Nakon kraćih govora predstavnika pojedinih DVD-a, kao i članova prisutnih udruga, uslijedila je zajednička večera, dok su se za dobar ugođaj do ranih jutarnjih sati pobrinuli članovi glazbenog sastava “Huncuti”.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.