Rajko Zakić novi predsjednik NK Milengrada

U subotu 4. veljače 2012. godine, u prostorijama Vatrogasnog doma u Budinščini održana je godišnja Izborna skupština nogometnog kluba „Milengrad 2005“.  Skupštini, koja je započela u 19.00 sati, prisustvovali su djelatnici kluba, članovi uprave , igrači, prijatelji i podupiratelji kluba te drugi gosti.

Skupštinu je riječima dobrodošlice otvorio Mario Duktaj, dosadašnji predsjednik kluba, a koji je, nakon što je koji tjedan ranije to napravio neslužbeno, kasnije tijekom Skupštine i službeno podnio ostavku na to mjesto (o čemu nešto kasnije). Nakon uvodnih pozdrava, uslijedio je izbor radnog predsjedništva, zapisničara, ovjerovitelja zapisnika te verifikacijske komisije. Navedena su tijela jednoglasno potvrđena.

Nakon izbora radnih tijela Skupštine, Mario Duktaj osvrnuo se na važnija zbivanja u protekloj godini, no naglasivši pritom kako zbog financijski teške godine nije bilo značajnijih radova (govoreći o sredstvima kluba). Valja dakako naglasiti kako je realizirana ideja uređenja pomoćnog terena, no ona je uglavnom rezultat donacija odnosno dobrovoljnog rada i sredstava mještana.

Kao što je rečeno, ovom je prilikom Mario Duktaj i službeno podnio ostavku na mjesto predsjednika kluba. Dužnost predsjednika nogometnog kluba „Milengrad 2005“ Duktaj je obavljao od reaktiviranja kluba, pri čemu je važno naglasiti kako je upravo on prije nešto više od 6 godina odlučio u svoje ruke preuzeti zahtjevnu zadaću ponovnog pokretanja kluba.  Duktaj je ovom prilikom na suradnji zahvalio svima koji su u tome razdoblju sudjelovali u radu kluba, kao i svima koji su bilo izravno ili neizravno pomagali klubu.

Nakon jedne ostavke, uslijedila je i druga; naime, dugogodišnji tajnik kluba Ivica Posavec također je podnio ostavku na mjesto na kojem je od 2005. odradio lavovski dio posla, obavljajući i više nego korektno gotovo sve administrativne i druge poslove vezane za funkcioniranje kluba, održavanje opreme, klupskih prostorija, terena za igru, itd. Posavec se također svima zahvalio na suradnji, zaželjevši pritom mnogo sreće i uspjeha u funkcioniranju kluba onima koji će klub voditi u narednom razdoblju.

Iako prilikom izdvajanja pojedinaca uvijek postoji vjerojatnost kako će biti izostavljene i druge zaslužne osobe, nedvojbeno je kako su Duktaj i Posavec napravili u proteklih 6 godina iznimno mnogo za klub, a time i za samo mjesto te njegove žitelje. Svojim radom ostavili su vrijedno nasljeđe svima koji će u godinama koje dolaze na bilo koji način biti uključeni u rad kluba.

Blagajnik kluba Nikola Salaj izvijestio je o financijskom stanju kluba. Klub je tijekom 2011. godine na raspolaganju imao sredstva u iznosu u 91.000,00 kn (sredstva od općine, prenesena sredstva iz 2010. godine, zarada od ulaznica, itd.), dok su rashodi tijekom godine iznosili 85.000,00 kn, što će reći da je bilanca za proteklu godinu kao i prethodnih godina pozitivna.

Nakon financijskog izvješća, uslijedio je izbor predsjednika kluba, tajnika te novih članova upravnog odbora. Uz prisustvo dovoljnog broja članova te činjenicu kako su svi prijedlozi jednoglasno prihvaćeni, za novog predsjednika nogometnog kluba „Milengrad 2005“ izabran je Rajko Zakić, za tajnika Ivica Mikulčić, dok su u upravni odbor izabrani Ivica Mikulčić, Predrag Čavec i Mladen Kocman.

Čestitavši novoizabranom vodstvu, načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja u svojem se govoru osvrnuo na financijsku sliku za 2012. godinu, budući da donacije Općine predstavljaju glavninu sredstava kojima klub raspolaže. Hercigonja je pojasnio kako su sredstva za 2011. godinu bila manja zbog činjenice što su i prihodi Općine u odnosu na 2010. godinu bili manji za nezanemarivih 800.000,00 kn. S obzirom da niti ove godine situacija neće biti bitno drugačija, donacija za kapitalne investicije ove je godine izostala, dok će donacija za tekuće poslovanje kluba ostati na istoj razini iz 2011. godine, odnosno na 60.000,00 kn.

Predsjednik radnog predsjedništva Damir Fridelj na kraju Skupštine također je pozvao sve članove kluba da podrže novo vodstvo, zahvalivši pritom Duktaju i Posavcu na njihovom velikom doprinosu klubu. Fridelj je ovim putem pozvao i sve članove kluba neka ulože barem dio svojeg vremena za klub, a sve kako bi nogometni klub „Milengrad 2005“ i dalje bio mjesto športske rekreacije i ugodnog druženja, na ponos svih mještana naše sredine.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.