Prijavite se za poticaje u poljoprivredi

U 2012. godini Općina  Budinščina poticati će poljoprivredna gospodarstva na svom području za kupnju sadnica oraha i lješnjaka, za kupnju sjemenskog kukuruza, za umjetno osjemenjivanje krava i junica, te za umjetno osjemenjivanje krmača. Korisnici ovih poticaja su poljoprivredna gospodarstva koja imaju sjedište, poljoprivredne površine i poljoprivrednu proizvodnju (za koju traže poticaj) na području Općine Budinščina.

Isplata poticaja za poljoprivrednu proizvodnju vršit će se na tekući račun ili žiro-račun poljoprivrednog gospodarstva temeljem  pravovaljanog računa o plaćanju u tekućoj  godini, te predočene knjigovodstvene kartice o podmirenim svim obvezama prema Proračunu Općine Budinščina. Pojedini općinski poticaji isplaćuju se korisnicima jednokratno, jednom godišnje, no najkasnije do 31. prosinca za tekuću godinu.

Općinski poticaji za kupnju sadnica odobrit će se poljoprivrednom gospodarstvu koje je u tekućoj godini  nabavilo i posadilo minimalno 50  komada  a maksimalno 100 komada sadnica oraha, te minimalno 100 komada a maksimalno 200 komada sadnica lješnjaka. Poticaji se dodjeljuju u iznosu od  8,00 kuna  po  sadnici oraha  prema predočenom pravovaljanom računu i u iznosu od 5,00 po sadnici lješnjaka prema predočenom pravovaljanom računu.

Općinski poticaj za kupnju sjemenskog kukuruza odobrit će se poljoprivrednom gospodarstvu koje će sijati kukuruz u iznosu od 250,00 kuna.

Općinski poticaj za umjetno osjemenjivanje krava i junica dodjeljuje se u iznosu od 150,00 kuna po osjemenjenoj kravi, dok se poticaj za osjemenjivanje krmača dodjeljuje se u iznosu od 50,00 kuna po osjemenjenoj krmači.

Odluku o poticajima u poljoprivredi Općine Budinščina za 2012. godinu možete preuzeti ovdje, odnosno u rubrici Opći akti.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.