OŠ „Vladimir Nazor“ brončani status međunarodne Eko-škole

Osnovna škola „Vladimir Nazor“ Budinščina proslavila je u srijedu 30. svibnja Dan škole, a u sklopu proslave svečano je podignuta Zelena zastava međunarodne Eko-škole. Kulturno – umjetnički program proslave koji su učenici pripremili sa svojim voditeljima u čast školi započeo je himnom u 10.30 sati. 

Učenici OŠ Vladimir Nazor“ Budinščina redovito svojim izvannastavnim aktivnostima njeguju svoj dragi i mili „kaj“,  otimajući ga time zaboravu, pa su shodno tome pjevači, svirači, recitatori i plesači svojim izvedbama pokazali koliko vole i cijene svoj zavičajni govor. U okviru kulturno – umjetničkog programa vidjeli smo sljedeće glazbene izvedbe te recitacije: „Meknite se se gore“ (mali i veliki tamburaši), „Bregi“ (Valentina Drnetić), „Cvetek“ (Željka Šamec i Lucija Gaberšek, koje su sa navedenom skladbom sudjelovale na Festivalu dječje kajkavske popevke u Zlataru), „Ciklame“ (Natalija Čukelj), „Zagorje živi navek“ (Matija Jagić), „Najlepši falačec“ (Nikola Svetec, Željka Šamec i Mihael Vnučec), „Igrajte nam muzikasi“ i „Šroteš“ (glazbeno-scenska  grupa). 

Nakon kulturno – umjetničkog programa ravnateljica Darinka Pokos prigodnim se riječima obratila prisutnima, čestitavši im Dan škole i uputivši svima pozdrave i čestitke od predsjednika udruge „Lijepa naša“ dr. Ante Kutlea povodom stjecanja brončanog statusa međunarodne EKO škole. Ravnateljica Pokos izvijestila je i o nažalost sve manjem broju učenika koji pohađaju našu školu zbog višegodišnjih negativnih demografskih trendova (OŠ u Budinščini i PŠ u Hraščini zajedno broje tek 305 učenika, što u usporedbi sa godinama i desetljećima koja su iza nas govori koliki je intenzitet tih trendova). Što se tiče statusa Eko škole koji se obnavlja svake dvije godine, OŠ „Vladimir Nazor“ je nositelj tog statusa od 2006. godine, a kum zastave je Općina Budinščina. Na ekološkim programima te ekološkoj prosvjećenosti OŠ „Vladimir Nazor“ radi kontinuirano i u taj su proces uključeni svi učenici i učitelji, a važno je naglasiti i kako se pri tome poštuju procedure Međunarodne Eko-škole i udruge „Lijepa naša“.

dsc00654 Zastavu su u sklopu svečanosti pridržavale učenice Nikolina Brckan, Mihaela Žugec, Valentina Drnetić, Tajana Mikulek, Natalija Čukelj i Natalija Božić, a čast podizanja zastave pripala je Antoniju Pažuru (koji je osvojio 1. mjesto na 54. Državnom natjecanju mladih tehničara u Primoštenu) i Mariju Škrapecu Runjaku (koji je 3. svibnja 2012. godine na županijskom natjecanju „Sigurno u prometu“ osvojio 2. mjesto pojedinačno i tako osigurao odlazak na državno natjecanje). Prije samog čina podizanja zastave istu je blagoslovio vlč. Vladimir Vizir.

U sklopu proslave, učenicima (i njihovim mentorima) koji su kroz godinu sudjelovali u nastavnim i izvannastavnim aktivnostima podijeljene su pohvalnice, a podijeljeni su i prigodni pokloni posebno uspješnim učenicima (Antoniju Pažuru i Mariju Škrapecu Runjaku) te njihovom mentoru učitelju Željku Zozoliju. Ravnateljica Darinka Pokos prigodnim je riječima zaključila svečanost, pozvavši prisutne da u prostoru hola i školske knjižnice pogledaju izložbu najboljih učeničkih radova.

(slike potražite u fotogaleriji).

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.