U novu sezonu uz promjene

Nogometni klub Milengrad proteklu će sezonu (2011./2012.) zasigurno što prije poslati u zaborav. Izuzev selekcije (starijih) pionira koja je sezonu završila na 6. mjestu od ukupno 13 momčadi, ove su sezone nakon nekoliko vrlo dobrih sezona (u kojima su imali prilike osvojiti i naslov) podbacili seniori, a veterani su ponovno zadnji u 2. ŽNL, bez ijedne pobjede u 26 utakmica koliko su ih prema rasporedu odigrali.

Što se tiče seniora, u 18 utakmica ostvarili su tek 5 pobjeda, 3 neriješena rezultata i 10 poraza, što ih je u konačnici svrstalo na pretposljednje mjesto 2. ŽNL. Kao i prethodnih sezona, i tijekom ove sezone su se poslovne i fakultetske obaveze negativno odrazile na broj igrača koji su mogli dolaziti na treninge, pa se posljedično momčad nije imala prilike kvalitetno uigrati. Problema je bilo i sa kadrom budući da neki igrači zbog posla nisu u posljednjim kolima mogli prisustvovati utakmicama, pa je često bio slučaj da je igrača bilo točno na broj, uz eventualno jednu ili dvije zamjene.

Nadalje, nakon nekih nedoumica i rasprava, čini se kako će se juniorska momčad ipak aktivirati na jesen, a prvi trening je prema rasporedu 18.7. u 20 h. S obzirom da (još?) nije došlo do dogovora sa trenerom koji je trebao preuzeti momčad, treninge će privremeno voditi predsjednik kluba Rajko Zakić.

Na jesen stižu i kadrovske promjene, ali i dosta jača seniorska liga (još nije poznato koliko će klubova brojiti – možda čak i 14). Od uzrasta pionira oprostio se trener Tomica Koledić koji je u proteklih nekoliko sezona sa istima napravio vrlo dobar posao, a ostavku na mjesto trenera dao je i trener seniora Stjepan Strahonja. Upravo bi Stjepan Strahonja trebao na jesen preuzeti momčad pionira, dok su ostala trenerska mjesta (seniorsko i juniorsko) u trenutku pisanja ovog teksta upražnjena. Do početka sezone ima još dovoljno vremena (nešto više od mjesec dana) te vjerujemo kako će vodstvo kluba iznaći rješenja za ovu pomalo neobičnu i iznenadnu situaciju.

Ovim putem pozivamo sve nogometaše, one koji se tako osjećaju, kao i one koji bi to željeli postati da pristupe klubu i da počnu igrati nogomet i na natjecateljskoj razini. Na jesen će se takmičiti sve kategorije od (starijih) pionira do veterana, tako da će svi zainteresirani (osim onih najmlađih za koje trenutno nema adekvatne selekcije) imati prilike izboriti svoje mjesto u prvih 11.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.