Sezona bez seniora

Prema svemu sudeći, uprava nogometnog kluba Milengrad neće imati poteškoća sa pronalaženjem trenera seniorske momčadi, budući da se ista ove sezone ipak neće natjecati. Iako je raspored odigravanja utakmica u jesenskom dijelu objavljen, povjerenik za natjecanje će morati sastaviti novi, no ovaj put bez naših seniora. Iako ljudi imaju težnju da u svakom neuspjehu (što zatvaranje prve momčadi svakako i jest) traže krivca, smatramo kako nećemo pogriješiti ako kažemo da ga u ovom slučaju jednostavno nema (krivca, ne neuspjeha).

Želja kod pojedinih igrača da se priključe drugim klubovima i da promjene sredinu, poslovne i privatne obaveze kod drugih, a u konačnici i manjak onih koji su zainteresirani za nogomet učinili su svoje – od ponovnog osnutka, ovo je prvi puta da se seniorska momčad neće natjecati. Kako im ne bi propala cijela sezona, većina preostalih seniora registrirala se u susjednim klubovima, ponajprije u Slogi iz Konjščine te Mladosti iz Belca. Iz poznatog kluba iz Barcelone (mislimo na UE Sant Andreu, kako ne bi bilo zabune) nije stigla niti jedna konkretna ponuda, iako je bilo riječi i o tome.

No, nema previše mjesta žaljenju jer tu su standardno dobri pioniri, zatim veterani čije rezultate bolje da ne navodimo, te u konačnici perjanica kluba – ovogodišnja juniorska momčad. U otprilike istom sastavu, ova je momčad osvajala prvenstva dok su bili i mlađi i stariji pioniri, a nakon kraćeg razdoblja manje ili više uspješnog dokazivanja u drugim klubovima, ponovno su na okupu. Od juniora očekujemo red, rad i disciplinu te prvo mjesto na tablici, inače će cijela momčad (posebice vezni red) cijelu sljedeću godinu sa šalicama za čaj zalijevati igralište da nam trava ne požuti (kao primjerice u Konjščini). Vjerujemo kako ova momčad ima dovoljno kvalitete za naslov, posebice jer je nekima to i posljednja juniorska sezona, dok će ti isti igrači biti i nositelji igre prve momčadi, čija se reaktivacija očekuje već sljedeće jeseni.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.