Poziv za predlaganje programa/projekata iz područja kulture Općine Budinščina u 2013. godini

Upravni odjel za društvene djelatnosti Općine Budinščina na temelju članka 1. i 10. Zakona o financiranju javnih potreba u kulturi (“Narodne novine”, broj 47/90, 27/93 i 38/09) te članka 23. Zakona o udrugama (“Narodne novine”, broj 88/01 i 11/02) objavljuje poziv za predlaganje programa/projekata iz područja kulture Općine Budinščina u 2013. godini.

I.

Udruge, udruženja i druge organizacije upisane u registar udruga, odnosno pravne osobe s područja Općine Budinščina mogu predlagati i nominirati programe/projekte iz područja kulture. Prijedlozi programa/projekata će se razmatrati i evaluirati u kulturi u Općini Budinščina, koja je u statusu formiranja, a planira početi s radom u mjesecu rujnu.

Predloženi programi/projekti će se financirati/sufinancirati, a visina potpore formirat će se u skladu s elementima provjerenog troškovnika, izvrsnosti, kvaliteti i značaja za Općinu Budinščina s posebnim osvrtom na obilježavanje kulturnih manifestacija od interesa za Općinu Budinščina.

Prijedlog Programa mora uz obrazloženje sadržavati i financijski plan sa svim prihodima, tj. detaljni troškovnik za izvođenje predloženog programa, mjesto i vrijeme realizacije programa, što je sadržano u Prijavnici.

II.

U Proračunu Općine Budinščina osigurat će se financijska sredstva za kulturne djelatnosti, programe, manifestacije od interesa za Općinu Budinščina, a sufinancirat će se:

  • programi udruga, društava i drugih organizacija u kulturi od interesa s posebnim osvrtom na obilježavanje kulturnih manifestacija od interesa za Općinu Budinščina, obljetnica vezanih uz rad udruge i slično;
  • projekti, akcije i manifestacije u području glazbeno-scenske, glazbene i plesne djelatnosti s posebnim osvrtom na programe vezane uz proslavu Dana Općine;
  • programi izložbi, akcija i drugih manifestacija;
  • programi izložbi i drugih manifestacija u likovnoj djelatnosti, stimuliranja likovnog stvaralaštva i izdavanja likovnih monografija od posebnog interesa;
  • programi poticanja njegovanja tradicijske kulture i razvitka kulturno-umjetničkog amaterizma te manifestacija u području kulturno-umjetničkog amaterizma;
  • programi za promidžbu mladih, posebno inovacije u stvaralačkom radu, kao i rad, te izvođačka i nakladnička djelatnost u skladu s kulturnim interesima mladih;
  • programi zaštite i revitalizacije kulturnih dobara, zaštite knjižnične i muzejske građe Općine te umjetnina spomeničkog značaja;
  • programi međuopćinske, međužupanijske i međunarodne kulturne suradnje od interesa za Općine Budinščina;
  • programi investicijskog održavanja, adaptacije i opremanja objekata kulture.

III.

Smjernice iz područja kulture, u skladu s raspoloživim sredstvima daje, Općinski načelnik u suradnji s predsjednicima udruga. Objedinjeni prijedlog javnih potreba u kulturi za 2013. godinu na prijedlog Upravnog odjela, utvrđuje načelnik, a donosi Općinsko vijeće.

Prijavnice na Poziv za predlaganje programa/projekata iz područja kulture za 2013. godinu s Troškovnicima mogu se podići svakim radnim danom u Upravnom odjelu Općine Budinščina, Budinščina 6 ili na službenoj stranici Općine Budinščina klikom na ovu poveznicu.

Ovjereni primjerak Prijedloga Programa napisan u elektroničkom obliku, napisan na pripadajućim obrascima i pripremljen u skladu sa sadržajem ovog Poziva treba dostaviti na adresu:
OPĆINA BUDINŠČINA, Budinščina 6, – programi/projekti udruga u kulturi

U postupak za dodjelu financijskih sredstava ulaze samo udruge koje svoje planove i programe rada za narednu godinu dostave najkasnije do 25. listopada 2012. godine.

Prijedlozi s nepotpunim podacima, prijedlozi koji nisu ispunjeni na propisanim obrascima, kao i prijedlozi koji se ne dostave u određenom roku, Povjerenstvo za ocjenu programa /projektata udruga neće razmatrati. Za sva pitanja vezana uz eventualne nejasnoće odnosno pobliže informacije predlagatelji mogu zatražiti u Upravnom odjelu Općine Budinščina.

Budinščina, 01. 10. 2012.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.