Doživjeti Božić uz Gotale

Rijetko se koja sredina može pohvaliti da u svojem okrilju ima kreativnu i aktivnu grupu poput udruge „Gotali“, a još je manje župa u Hrvatskoj koje iz prve ruke mogu vidjeti uprizorenje najvažnijeg događaja u povijesti ljudskoga roda. Udruga je to koja ponajprije djeluje na područje matične Općine Budinščina gdje organizira manifestaciju „Tak se negda pri nami delale“ te čitav niz drugih događanja, no rado su viđen gost i diljem Zagorja.

Prošle godine su najavili da nam za Božićne blagdane spremaju iznenađenje u vidu živih jaslica, a poznavajući naše drage Gotale, jedino nam je preostalo nestrpljivo iščekivati Badnju večer da uživamo u još jednoj njihovoj vrhunskoj izvedbi. Ispred crkve Uznesenja BDM u Zajezdi prikazali su žive jaslice, a vrhunsko uprizorenje koje je izazvalo veliki interes mještana pojavilo se i na televizijskim postajama. Mnoštvo oduševljenih, od onih najmanjih pa do njihovih djedova i baka, dalo je naslutiti kako će odmah prvu godinu žive jaslice postati tradicija. I bi tako.

Nakon prošlogodišnje premijere, i ove su godine žive jaslice plijenile svojom scenografijom i glumom. Gotali su ih uprizorili na Božić i to u dva navrata; najprije nakon mise polnoćke, a zatim i u popodnevnim satima nakon blagoslova djece.

Ukoliko ste propustili ovaj nesvakidašnji događaj koji vam zaista može pomoći da obogatite svoj Božić, ne dozvolite da vam se ista greška dogodi dvaput. Vidimo se stoga iduće godine, na istom mjestu i u isto vrijeme.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.