Potpisan ugovor o rekonstrukciji i modernizaciji javne rasvjete – planovi za 2013. godinu

Načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja i Renato Čehulić, vlasnik tvrtke „ČEHA“ Elektro iz Zlatar Bistrice, potpisali su u utorak 5. veljače u općinskoj vijećnici ugovor o rekonstrukciji i modernizaciji javne rasvjete na području Općine Budinščina. Radovi će se izvesti u naseljima Krapinica, Grtovec, Zajezda i Toplićica. Projekt sufinancira Fond zaštite okoliša i energetske učinkovitosti sa 54%, a Općina Budinščina sa 46%. Vrijednost projekta s PDV-om iznosi 570.062,00 kuna, a rok izvođenja radova je 31.03.2013.

Na konferenciji za novinare održanoj istoga dana, načelnik Hercigonja izvijestio je i o planiranim projektima Općine Budinščina za 2013. godinu. Uz navedeni projekt rekonstrukcije i modernizacije javne rasvjete, Općina kroz 2013. planira ostvariti sljedeće projekte:

Izmjena prostornog plana uređenja Općine Budinščina: Projekt se izvodi temeljem Sporazuma sa KZŽ. Vrijednost projekta za Općinu Budinščina iznosi 69.100,31 kuna, a interes KZŽ je u povjeravanju izrade Izmjena i dopuna PPUO Budinščina Zavodu za prostorno uređenje KZŽ. Izrada I. Izmjene PPUO Budinščina sukladno Sporazumu s KZŽ povjerena je Zavodu za prostorno uređenje Krapinsko-zagorske županije. Rok završetka: 30.04.2013.

Izrada projektne dokumentacije: gradnja komunalnih vodnih građevina za javnu odvodnju na području Općine Hraščina, Budinščina, Breznički Hum, Konjščina i grada Zlatar: Ukupna vrijednost projekata je 357.250,00 kuna. Projekt se odnosi na odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda s područja 5 jedinica lokalne samouprave, uklapa se u razvojni plan odvodnje JLS te je od istih prihvaćena koncepcija zajedničkog rješavanja ovog projekta. Ista će biti ugrađena u prostorno-plansku dokumentaciju.

Izgradnja pješačke staze i oborinske kanalizacije uz ŽC 2169 u Pažurovcu: Vrijednost projekta s PDV-om iznosi 1.571.993,64 kuna, pri čemu 90% financira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, a 10% Općina Budinščina. Radovi su započeli 2012. godine, nastaviti će se čim se steknu vremenski uvjeti, a planirani datum završetka je 31. ožujak 2013. godine.

image002

Rekonstrukcija nerazvrstane ceste od D-24 do groblja u Gotalovcu: U tijeku je postupak ishođenja lokacijske dozvole i potvrde za glavni projekt. Projektantska vrijednost projekta s PDV-om iznosi 1.338.606,00 kuna, a isti će Općina prijaviti u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije za sufinanciranje u 2013. godini za program održivog razvoja lokalne zajednice.

Izvanredno održavanje prometnih površina – prilazna cesta osnovnoj školi „Vladimir Nazor” Budinščina: Projektantska vrijednost projekta s PDV-om iznosi 658.181,00 kuna. Projekt će Općina prijaviti u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Evropske unije za sufinanciranje u 2013. godini za program održivog razvoja lokalne zajednice.

Revitalizacija stare škole u Zajezdi: Investitor planira prenamjenu objekta u dom za starije i nemoćne, na razini tri zvjezdice. Pregovori s potencijalnim ulagačem su u tijeku, a isti je spreman uložiti sredstva te zaposliti radnu snagu s područja Općine Budinščina.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.