Josip Ferenđa novi predsjednik NK Milengrada

U nedjelju 17. ožujka 2013. godine, u prostorijama Vatrogasnog doma u Budinščini održana je godišnja Izborna skupština nogometnog kluba „Milengrad 2005“. Skupštini, koja je započela u 18.00 sati, prisustvovali su djelatnici kluba, članovi uprave, igrači, prijatelji i podupiratelji kluba te drugi gosti.

Sjednicu je otvorio predsjednik kluba Rajko Zakić pozdravljajući prisutne, a ujedno se ispričao zbog kratke odsutnosti iz kluba zbog zdravstvenih razloga. Također se osvrnuo na seniorsku ekipu koja ove sezone nije nastupila zbog manjka igrača. Osvrnuo se na rad mladih uzrasta te je izrazio zadovoljstvo njihovim radom i trudom, kao i postignutim rezultatima. Zahvalio se svim trenerima, igračima i upravi na dosadašnjoj suradnji.

Dragutin Dugan podnio je izvješće tajnika, te je iznio svoje mišljenje o radu u protekloj godini. Dugan je rekao kako nije zadovoljan postojećim stanjem, jer klub ne može funkcionirati na način da dvoje-troje ljudi brinu o svemu, a ostali pridonose klubu slabo ili uopće ne pridonose. Blagajničko izvješće podnio je Nikola Salaj, a iz navedenog je vidljivo kako je financijska situacija teška, kao što je to uostalom slučaj u mnogim klubovima diljem Zagorja.

Nakon navedenih izvješća, uslijedilo je biranje nove uprave. Novi predsjednik NK Milengrada postao je Josip Ferenđa, a njegovi zamjenici biti će Stjepan Strahonja i Dragutin Dugan. Stari-novi tajnik biti će Ivica Posavec, a Tomislav Svrtan njegov zamjenik.

Dugogodišnji blagajnik Nikola Salaj podnio je ostavku, a na njegovo mjesto izabran je Slavko Valjak. Za članove upravnog odbora izabrani su Mario Duktaj, Ivica Hunjek i Željko Petrinić, a za članove nadzornog odbora Damir Fridelj, Dragutin Posavec i Radovan Hercigonja.

Pod zadnjom točkom najprije se za riječ javio Denis Sambolić koji je rekao da ima dovoljno djece u okolici, te da tu istu djecu treba privući i potaknuti da dođu u klub. Trener juniora Tomica Koledić rekao je da je pristao na mjesto trenera juniora ako se igračima osiguraju uvjeti za rad (torbe, trenirke i sl.), no razočaran je što ti uvjeti nisu ispunjeni. Novi predsjednik Josip Ferenđa izjavio je kako će se zalagati za dobrobit kluba u narednoj godini te će pokušati privući igrače, a ponajprije djecu tako da klub može funkcionirati u svim uzrastima.

Član Upravnog odbora Mario Duktaj razočaran je zbog nenastupanja seniorske momčadi u tekućoj sezoni, posebice jer je ta momčad imala vrlo dobre rezultate. Istaknuo je da nedostatak financijskih sredstava onemogućava klubu bolji razvoj. Načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja naglasio je da će općina potpomagati u okviru svojih mogućnosti, a ujedno je izrazio zadovoljstvo što nogometaši predstavljaju naš kraj diljem županije.

Po završetku skupštine, za sve prisutne članove i goste priređen je mali domjenak.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.