HDZ i HSLS Budinščina potpisali koalicijski sporazum

Temeljem odredaba sadržanih u svojim Statutima i političkim programima, političke stranke HDZ Budinščina (zastupane po predsjedniku Radovanu Hercigonji) i HSLS Budinščina (zastupane po predsjedniku Željku Kolediću) potpisale su u subotu 13. travnja 2013. godine u Budinščini sporazum o političkoj suradnji i zajedničkom izlasku na lokalne izbore.

Potpisnici sporazuma utvrdili su interes i potrebu stvaranja političkog partnerstva na razini Općine Budinščina na izborima 2013. za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu s ciljem gospodarskog, kulturnog, komunalnog i općeg društvenog napretka Općine Budinščina, te boljitka svih žitelja. Potpisanim je sporazumom utvrđen zajednički izlazak na izbore sa zajedničkom listom za mjesne odbore, te su stranke suglasne da će se predsjednik mjesnog odbora Budinščina izabrati iz redova izabranih članova HSLS-a.

Predsjednici stranaka nisu skrivali zadovoljstvo potpisanim sporazumom: „Drago nam je što smo nakon potpisivanja koalicije sa HSS-om potpisali koalicijski sporazum i sa HSLS-om. Ovim potpisivanjem stvorila se jedna kvalitetna koalicija koja će služiti na dobro svih naših mještana. Pokazalo se da je HDZ uvijek dobro funkcionirao sa HSLS-om, što se ponajprije očitovalo u njihovoj potpori kvalitetnih općinskih projekata.“ – rekao je Hercigonja, na što se nadovezao Koledić: „Osobno mi je bilo drago što ste me pozvali na izbornu skupštinu vaše stranke gdje je bilo i predloženo da bi naše stranke mogle ostvariti jednu kvalitetnu koaliciju.“

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.