Općina Budinščina proslavila 20. rođendan

Program ovogodišnjeg Dana Općine Budinščina započeo je u petak 26. travnja u 18.00 sati na igralištu NK Milengrada u Budinščini. Iako su naši juniori trebali odmjeriti snage sa vršnjacima nogometnog kluba Inter iz Zaprešića, zbog prvenstvenih obaveza potonjih Milengrad je odigrao prijateljsku utakmicu sa juniorima NK Sloge iz Konjščine. U vrlo korektnoj utakmici (sudac se prvi puta oglasio tek u 22. minuti kada su domaćini poveli), domaćini su zasluženo pobijedili 5:1. Što se tiče večernjeg zabavnog dijela, za njega su se pobrinuli „Kumovi“, a ispod šatora okupio se znatan broj gostiju.

U subotu 27. travnja u 11.00 sati Društvo „Naša djeca“ Budinščina u osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ Budinščina organiziralo je turnir u stolnom tenisu. Na turnir se prijavilo deset učenika osnovnih škola, kao i četvorica natjecatelja srednjoškolskog uzrasta i onih koji se tako osjećaju. Među osnovnoškolcima prvo mjesto pripalo je Mateju Maričaku iz PŠ Hraščina, drugi je bio Benedikt Salaj, a treći Karlo Havelka. U starijoj kategoriji prvo mjesto osvojio je Matija Hatz, Tomica Kolar bio je drugi, a treće mjesto pripalo je Matiji Ljubeku.

slika035

Popodnevni termin bio je rezerviran za nogometna zbivanja. Na igralištu NK Milengrada odigran je veteranski turnir na kojem je nastupilo sljedećih šest ekipa: NK „Sloga“ Konjščina, NK „Zanatlija“ Zagreb, NK „Mladost“ Belec, NK „Mladost „ Marija Bistrica“, NK „Strmec“ Bedenica i NK „Milengrad 2005“ Budinščina. U ugodnim vremenskim uvjetima (za razliku od prošle godine kada je sunce doslovce pržilo nogometaše i gledatelje), prvo mjesto pripalo je Mladosti iz Marije Bistrice koji su u finalu porazili Slogu. U utakmici za treće mjesto, NK „Strmec“ bio je uvjerljiv protiv domaćina. Što se tiče subotnjeg zabavnog dijela, za njega se pobrinuo glazbeni sastav „Euforija“.

U nedjelju 28. travnja održano je u organizaciji ŠRD-a „Šaran“ ribičko takmičenje kadeta i seniora. Takmičenje je održano na ribnjaku u Gornjem Kraljevcu, započelo je u 8.00 sati te je okupilo petnaestak ribiča. U konkurenciji seniora najbolje je lovio Milan Horvatić, drugoplasirani je bio Ivan Kukec, dok je treće mjesto osvojio Milan Petrinić. U konkurenciji kadeta, najbolji je ulov i ove godine imao Maksimilijan Ferenđa.

Na nogometnom igralištu u Budinščini započela je u 14.00 sati prezentacija Streličarskog kluba  “Budinščina” i njegovih gostiju. Tijekom popodneva okupilo se mnogo zainteresiranih, a za njih je održano i takmičenje

slika060

U utorak 30. travnja juniori NK Milengrada odmjerili su snage sa kadetima nogometnog kluba Varaždin (bivši Varteks). Bez obzira na razliku u uzrastu, varaždinski kadeti pokazali su puno bolju igru i u konačnici slavili sa 3:0.

Srijeda 1. svibnja ponovno je bila rezervirana za nogomet. Dvanaest momčadi sudjelovalo je na memorijalnom malonogometnom turniru „Mladen Čukelj – Čarli“. Nakon cjelodnevnih nogometnih nadmetanja i četvrtu godinu zaredom pokal za najbolju momčad odnijeli su domaći dečki iz ekipe „Univerzum“, drugo mjesto osvojila je ekipa „Šiblje“, dok su malonogometaši iz ekipe „City Caffe Gornji Kraljevec“ bili treći.

U sklopu dana Općine, na sam dan Međunarodnog praznika rada slavljena je (u 11.00 sati) u crkvi sv. Josipa Radnika u Budinščini sveta misa, nakon čega je u organizaciji članova DVD-a Budinščina (u 12.30) održana vatrogasna vježba spuštanja osobe s visine (spusnica). Prije same sjednice (u 12.50) ispred zgrade Općine nastupile su naše mažoretkinje.

slika129

Svečanu sjednicu održanu povodom Dana Općine Budinščina (u 13.00 sati) svojom su nazočnošću uzveličali saborski zastupnik Željko Kolar, Vlasta Hubicki (potpredsjednica HSS-a), gradonačelnik Zlatara Miroslav Kopjar, zamjenik županice za gospodarstvo Anđelko Ferek-Jambrek, ravnateljica OŠ Budinščina Darinka Pokos, a prisutni su bili i načelnici pojedinih zagorskih mjesta, predsjednici općinskih vijeća te drugi uvaženi gosti. Nakon uvodnih pozdrava načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja izvijestio je o zbivanjima kroz proteklu godinu te se ovom prilikom osvrnuo na četverogodišnji mandat. Pozdravne riječi uputili su redom i Vlasta Hubicki, Miroslav Kopjar, Anđelko Ferek-Jambrek te Željko Kolar. Nakon održanih govora, uslijedio je kulturno umjetnički program učenika OŠ „Vladimir Nazor“ Budinščina, dok su ispred općinske zgrade štand sa domaćim slasticama izložili članovi udruge „Gotali“ iz Gotalovca. U okviru kulturnog programa recitirali su i pjevali uz članove školskog zbora Antonio Kuna, Željka Šamec, Mihael Vnučec, Matija Jagić, Tin Margetić, Nikola Svetec, Valentina Svetec i Vanesa Gričar.

Kroz ovih pet dana kulture, zabave i ponajviše športa svatko je mogao naći nešto za sebe, stoga jedva čekamo proslavu Dana Općine Budinščine i sljedeće godine.

 

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.