U znaku života i djela Vladimira Nazora

Osnovna škola „Vladimir Nazor“ Budinščina proslavila je u petak 31. svibnja Dan škole. Program ovogodišnje proslave protekao je uz prezentaciju projekta „Lik i djelo Vladimira Nazora“, a u čijoj su izradi sudjelovali učenici svih razreda. Učenici Antonio Kuna, Matija Jagić, Natalija Božić i Mateja Punek pripremili su uz pratnju školskog zbora glumački prikaz života i djela Vladimira Nazora, a knjižničarka Andreja Satmari priredila je i prezentaciju sa fotografijama iz života ovog velikog hrvatskog pjesnika. Glazbena podloga prezentacije autorsko je djelo učitelja glazbene kulture Ivana Povijača, koji je uglazbio Nazorovu pjesmu „Moj Dom“.

Ravnateljica Darinka Pokos uručila je pohvalnice učenicima i njihovim mentorima koji su se kroz ovu školsku godinu istaknuli na županijskim natjecanjima. Pohvalnice su dobili Matija Jagić za nastup na Lidranu, Ivana Mikulčić za 3. mjesto na natjecanju iz hrvatskog jezika, Mario Škrapec Runjak za 3. mjesto na natjecanju „Sigurno u prometu“, te Antonio Pažur za osvojeno 2. mjesto na natjecanju iz tehničke kulture.

Uz mnogobrojne roditelje, učitelje, djecu i druge goste, Dan škole svojim su dolaskom uzveličali i zamjenik načelnika Općine Budinščina Dragutin Dugan, načelnik Općine Hraščina Branko Tukač, te ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda Kata Vičić. Dragutin Dugan ovom je prilikom uime Općine Budinščina školi uručio osobno računalo.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.