Dođite na 19. manifestaciju ”Tak se negda pri nami delale”

Sljedeći vikend (27. i 28. 07.2013.) održat će se 19. po redu manifestacija ”Tak se negda pri nami delale”. Program započinje u subotu 27. srpnja 2013. godine s početkom u 12 sati na livadi u Topličici. U sklopu programa nazvanog „Dan za sport” bit će održana športska druženja i natjecanja u nogometu, potezanju „štrika prek poteka“, bacanju „škornja z ramena”, skakanju u vrećama, streličarstvu (SK Budinščina), “voženju tački“ i piljenju drva na “kozari”. Za večernju zabavu ispod šatoru u centru Gotalovca (21 h) pobrinut će se Juraj Galina i grupa “Arena“.

U nedjelju 28.07.2013. s početkom u 13 sati kod “Fridljevog melina” i na “Bočkajevom dvorišču“ slijedi glavni događaj – manifestacija „Tak se negda pri nami delale“. U sklopu iste bit će uprizoreno predenje na kolovratu, prešanje jabuka, pralje na poteku, mlatitva, klepanje, mljevenje na žrvanj/u mlinu, piljarija, kovačija, češljanje kudelje, lončarija, tradicionalna izrada košara i plota, struganje, stepanje hrži, peglanje na žar, valjanje, piljenje drva, pečenje rakije i drugi zanati. Zanate će prikazivati udruga „Gotali“, etno udruga “Greben”, etno grupa “Zvirek”, udruga „Coprnjaki i Coprnice“, koritar Vilko Kukec, lončar Ivan Kovačić, Zvonimir Majdak i gosti „Stari trsi”, te Županijska udruga uzgajivača konja (predsjednik Mirko Majsec i član Stanislav Varga).

Kulturno-umjetnički program započet će u 17 sati u šatoru u centru Gotalovca, a sklopu istog nastupat će KUD “Dragutin Domjanić”- Vugrovec, KUD ”Vidovec”- Vidovec, KUD “Meteor” – Hrašćina Trgovišće, KUD “Mak” – Trnovec, AKUD „Žensko kazalište”- Gornje Jesenje, Pjevačko društvo “Franjo Dugan” – Budinščina, Etno grupa ”Zvirek” – Sv. K. Začretje, udruga „Grofovije Konjski“ – Konjščina i mažoretkinje iz Budinščina. Voditelj programa bit će Juraj Galina, a navečer će sve goste zabavljati Mladen Hitrec i”Bonaparte”.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.