Vatrogascu bodovi u Budinščini

Nakon godinu dana „prisilnog odmora“, seniorska momčad Milengrada ponovno se aktivirala te je krenula prema novim uzbuđenjima i izazovima koje nosi županijska nogometna liga. Ovo će ujedno biti sezona bez juniora, no mnogim igračima po završetku prošle sezone istekao je juniorski staž, pa su se priključili seniorima. Momčadi su se priključili i svi domaći igrači koji su prošlu sezonu igrali po drugim klubovima, oni koji su jednu sezonu odmarali, a priključili su se i neki novi igrači. Promjene su stigle i na trenerskoj poziciji, pa će momčad od ove sezone voditi Damir Burić.

Naši seniori prvu službenu utakmicu imali su u Humu na Sutli, gdje ih je 18. kolovoza u kup utakmici teško porazila (10:0) odlična momčad Straže. Nije bilo velikih razloga za  brigu, budući da je potrebno dosta vremena da se momčad uigra, a i nekolicina igrača nije putovala prema Humu. Shodno tom rezultatu, te činjenici da godinu dana nije bilo momčadi, veći dio zagorske nogometne javnosti očekivao je da će u prvom kolu u Zlatar Bistrici momčad Milengrada poslužiti kao kanta za napucavanje. Susret je na kraju završio minimalnom i teško izborenom pobjedom Ivančice.

U nedjelju 1. rujna u Budinščinu je stigla kvalitetna i uigrana momčad Vatrogasca iz Brezove. Momčad je to koja je veći dio prošle sezone bila u borbi za naslov, a s obzirom na poraz u prvom ovogodišnjem kolu, najavljivali su da u Budinščinu dolaze po sva tri boda. Iz pouzdanih i nepogrešivih izvora saznali smo da su igrači i uprava Milengrada također pucali na sva tri boda, stoga smo očekivali čvrstu i kvalitetnu utakmicu. Utakmica je bila čvrsta, ali uz vrlo korektnu igru obje momčadi, bez preoštrih prekršaja, prigovora ili bilo kakvih grubosti.

Utakmicu je već u prvom poluvremenu mogao riješiti domaći napadač Marko Vidak. Prvu priliku imao je u 6. minuti susreta kada na 16 metara odlično prima loptu i varkom zaobilazi obrambenog igrača, ali njegov snažan udarac odlazi pored vrata. Isti igrač imao je priliku u 14. minuti kada na ubačaj Dražena Hranića ne zahvaća dobro loptu, pa gostujući vratar Tomica Petrač nema pretežak posao. Svi putevi išli su prema Vidaku, pa i nabačena lopta Kristijana Mikulčića, no domaći napadač ne uspijeva precizno usmjeriti loptu koja odlazi iznad vrata gostiju. Od gostujućih prilika izdvojili bismo 36. minutu i odličan udarac danas opasnog Marka Severa, no njegov udarac brani Matija Posavec.

Kiša koja je počela krajem prvog poluvremena, pojačala se tijekom drugog dijela utakmice. Dolaskom kiše stala je i igra domaće momčadi, pa iz drugog poluvremena nismo izdvojili niti jednu izglednu priliku, osim ponekog dalekometnog udarca. S druge strane, kapetan gostiju Danijel Merkaš u 49. minuti dovodi svoju momčad u vodstvo. Nakon udarca iz kuta, najbolje se u gužvi snalazi upravo Merkaš te rezultat postavlja na 1:0. Gosti su imali laganu inicijativu tijekom većeg dijela drugog poluvremena, no bez izrazitih prilika. Tada na scenu stupa Sever koji izvrsnim udarcem sa 16 metara matira Posavca. Bila je to 73. minuta i konačna potvrda pobjednika. Posljednjih desetak minuta susreta nije bilo izglednijih prilika, a s obzirom na vremenske uvjete i rezultat, svi su manje-više jedva čekali i dočekali kraj utakmice.

Vatrogasac je pobijedio zahvaljujući iskustvu i uigranosti momčadi, dok igrači Milengrada mogu žaliti za propuštenim prilikama iz prvog poluvremena.

Ostali tekstovi iz rubrike

1 Response

  1. 02.09.2013

    […] za više fotografija kliknite na budinscina.hr […]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.