Deset meni, deset tebi

Kao što smo pisali, seniorska momčad nogometnog kluba Milengrad iz Huma na Sutli vratila se sa 10 zgoditaka u mreži. Bilo je to prvo kolo kupa Zagorja i prva službena utakmica naših seniora nakon godinu dana pauze. No, na osvetu nije trebalo dugo čekati. Nisu doduše seniori vratili dug, već su to u subotu 7. rujna napravili stariji pioniri. Vršnjake iz Huma na Sutli kući su ispratili sa 10 komada u mreži i tako poravnali stvari. Imali su tijekom utakmice naši pioniri nekoliko promašenih prilika, tj. gostujući vratar Krunoslav Drašković iskazao se sa nekoliko odličnih obrana, no tekst bi zaista bio predugačak kada bismo ih sve nabrajali (ne da nam se, da budemo iskreni…). Stoga ćemo se osvrnuti na par početnih promašaja, a zatim na pravu golijadu koja je potom uslijedila.

Iznimno raspoloženi Mario Škrapec Runjak pokazao je već u prvim minutama da obrana Straže za njega nema rješenja. U 4. i 5. minuti prolazi po boku i odlično nabacuje, no njegove ubačaje najprije nogom, a potom glavom, u mrežu ne posprema Matija Jagić. Gosti su izdržali svega osam minuta – nakon što zajedničkim naporom Jagić i Nikola Ričko loptu nisu uspjeli progurati iza Draškovića, Škrapec im pokazuje kako se trese mreža i rezultat postavlja na 1:0. Svega četiri minute kasnije, Škrapec postiže svoj drugi zgoditak i rezultat postavlja na 2:0. Na 3:0 postavlja Filip Blažina već u 14. minuti, a od 20. do 26. minute vidjeli smo još tri zgoditka. Strijelci su bili redom Karlo Jagić nakon udarca iz kuta, u istoj minuti nakon pogreške u gostujućoj obrani na 5:0 postavlja Jagić, a sjajnim slobodnim udarcem sa 16 metara rezultat na 6:0 postavlja Nikola Ričko.

U drugom poluvremenu domaćinima je trebalo svega 6 minuta da nastave niz. Sjajnom minijaturom Jagić vara vratara i rezultat u 41. minuti postavlja na 7:0, četiri minute kasnije Škrapec zabija za 8:0 i za svoj hat-trick, na 9:0 povisuje Tomislav Makopek Pušec u 49. minuti, a za okruglih 10:0 pobrinuo se Mihael Ričko u 68. minuti. Da pred kraj utakmice domaći vratar Mladen Dugan nije promašio kazneni udarac, bilo bi i 11:0, no tim zgoditkom bi nam izbio ideju za naslov, stoga hvala Mladen!

Iako rijetko izdvajamo pojedince jer nogomet je prije svega momčadski šport, moramo izdvojiti danas izvrsnog Marija Škrapca Runjaka koji je uz tri postignuta zgoditka čitavu utakmicu bio nepremostiva prepreka za protivničke igrače. Bila je ovo ponajbolja utakmica i jedna od najuvjerljivijih pobjeda koje je u posljednjih nekoliko godina ostvarila neka od selekcija nogometnog kluba Milengrad.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.