Donacijom pomognite obitelji Šumak

Nije rijetkost da jedna nesreća prati drugu, a obitelj Šumak iz Grtovca to nažalost najbolje zna. Uz nezaposlenost i tešku dijagnozu najmlađeg djeteta Antonija (parcijalna trisomija 2. kromosoma), u popodnevnim satima u četvrtak 7. studenog snašla ih je još jedna nesreća. U potkrovlju njihove kuće buknuo je požar i samo brzom reakcijom obitelji, susjeda i vatrogasaca spriječena je veća šteta. No usprkos brojim nedaćama koje obitelj Šumak prate u stopu, dočekala nas je jedna vedra obitelj, puna optimizma i ljubavi. Gospođi Marijeti vedrina nije nestajala s lica, usprkos još jednoj životnoj borbi koja u nadolazećim hladnim mjesecima očekuje njezinu obitelj.

O uzrocima požara Josip Šumak kaže: „Požar je buknuo zbog dimnjaka. S obzirom da sam renovirao unutrašnjost kuće, odjeću i ostale stvari smo odnijeli u potkrovlje, pa je toplina vjerojatno zahvatila nešto od toga i buknula je vatra. Vatrogasci su vrlo brzo reagirali, ali ipak se radi o velikoj materijalnoj šteti, procijenjenoj na više desetaka tisuća kuna. Uz samo krovište, izgorjelo nam je mnogo odjeće i obuće, dječjih igračaka i kolica, a nastradao je i knauf i sve što smo uređivali u prostoriji koja se nalazi ispod zgarišta.“

Moguća tragedija spriječena je brzom reakcijom Marijete Šumak: „Teško mi je opisati taj osjećaj, ali osjetila sam nekakvu nelagodu, kao da sam znala da se nešto loše događa. Bez razmišljanja sam u naručje primila djecu, izašla van i vidjela što se događa.“ Mnogi bi odavno klonuli duhom, no ne i Marijeta: „Oduvijek sam bila borac, a to se neće promijeniti niti sada. Takva sam ponajviše zbog djece, jer upravo sada me oni najviše trebaju.“ Obitelj Šumak ovim putem zahvaljuje i mještanima koji su odmah priskočili u pomoć i svojim reakcijama spriječili veću štetu.

Josip je otvorio obrt za završne radove u građevinarstvu, no posla ima tek povremeno: „Nedavno sam završio jedan posao u Varaždinu i kada sam konačno uz pomoć prijatelja prikupio nešto sredstava za uređenje unutrašnjosti, ovaj je požar sve vratio na početak.”

Božićni i novogodišnji blagdani sve su bliže, i kada se obitelj Šumak ponadala da bi ove godine nakon nekoliko teških godina mogla barem malo uživati u renoviranom prostoru i novoj kuhinji, vatrena buktinja ugasila je i te nade. Zbog toga ovim putem molimo sve naše mještane i ljude dobre volje da pomognu obitelji Šumak. I mali iznosi ovoj obitelji mnogo znače, a pomoć obitelji možete pružiti i donacijom hrane, vlažnih maramica, higijenskih potrepština, a posebno odjeće i obuće te igračaka. Žiro račun otvorili su na ime kćeri, pa im možete pomoći uplatom na račun u Zagrebačkoj banci: Josipa Šumak, broj računa 3239514962, IBAN: HR 8823600001000000013. Pomoći možete i na način da podijelite ovaj tekst među prijateljima, te da im preporučite usluge koje obavlja Josip (broj mobitela: 092/163-96-47).

U pomoć obitelji uskočila je i Općina Budinščina. Načelnik Radovan Hercigonja obećao je hitnu općinsku pomoć u visini od 5000 kn kojom će biti plaćena drvna građa za krovište.

O problemima obitelji Šumak nedavno je pisao i portal 24sata.

Ostali tekstovi iz rubrike

1 Response

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.