Stipendisti potpisali ugovore

Studenti Kristina Mikulčić, Irena Jambrečić i Gabrijel Mešnjak, te učenici Petra Mikulčić, Marta Sivec i Matea Bukal u petak 28. veljače i formalno su postali stipendisti Općine Budinščina. U općinskoj vijećnici ugovore o stipendiranju za školsku i akademsku godinu 2013/2014. potpisali su sami stipendisti, odnosno u njihovom odsustvu (zbog školskih i fakultetskih obaveza) njihovi roditelji.

Stipendiste i roditelje ugostio je načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja: „Ovo je treća generacija studenata i školaraca kojima Općina Budinščina dodjeljuje stipendije. Sa zadovoljstvom mogu reći da je devetero učenika i školaraca koje smo stipendirali uspješno završilo svoje školovanje. Iako su sredstva iz godine u godinu sve manja, uvijek sam govorio da se za djecu i mlade moraju iznaći sredstva.“

Učenici srednjih škola primat će do kraja školske godine stipendiju u iznosu od 300,00 kuna, dok će studenti dobivati 500,00 kuna mjesečno (uključivo i sve zaostatke od početka školske i akademske godine).

„Siguran sam da ćete opravdati povjerenje koje vam je dala Općina Budinščina, a ovom prilikom vam želim uspješno daljnje školovanje. Također se nadam da ćete po završetku školovanja pronaći posao u lijepoj našoj, odnosno da nećete biti među mnogima koji trbuhom za kruhom moraju otići u inozemstvo“, zaključio je prije samog potpisivanja ugovora načelnik Hercigonja. Željama načelnika pridružili su se i članica Općinskog vijeća i predsjednica Povjerenstva za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija Štefica Sremec, predsjednica Općinskog vijeća Dijana Margetić i zamjenik općinskog načelnika Dragutin Dugan.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.