Transporti „Duktaj“ i Općina Budinščina potpisali Sporazum o sufinanciranju prijevoza školaraca

U petak 28. veljače 2014. godine načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja i predstavnik tvrtke „Transporti Duktaj“ Darko Duktaj potpisali su Sporazum o sufinanciranju prijevoza školaraca koji pohađaju OŠ „Vladimir Nazor“ u Budinščini. Organizirani prijevoz koristi 61 dijete, Općina sudjeluje u sufinanciranju iznosa od 92 kn, a što je razlika koja ostane nakon dijela koji sufinancira KZŽ. Taj iznos pada na teret krajnjeg korisnika (roditelja) što kod obitelji s mnogo djece predstavlja veliki izdatak, stoga je općinsko vodstvo donijelo odluku o potpunom preuzimanju plaćanja ove obveze. Tijekom prvog polugodišta ove školske godine, Općina Budinščina za ovu je namjenu utrošila 22.500,00 kn.

Prema riječima Radovana Hercigonje, vodstvo Općine započelo je pregovore s vlasnikom tvrtke Stjepanom Duktajom, a krajnji rezultat jest smanjivanje ovog iznosa na 82 kn: „Ovom prilikom želim zahvaliti tvrtki „Transporti Duktaj“ što nam je ovim smanjenjem izašla u susret, no s druge strane moram izraziti žaljenje što sama KZŽ nije išla u izravne pregovore s prijevoznicama.  Smatram da je kvalitetnijim pregovaranjem od strane naše županije cijena mogla biti i niža.“

„Još bih se jednom htio zahvaliti vlasniku tvrtke Stjepanu Duktaju što nam je u teškim vremenima ovim smanjenjem išao na ruku, a znatna sredstva koja će Općina uštediti na ovaj način kvalitetno će utrošiti na neke druge namjene“, zaključio je Hercigonja prije samog čina potpisivanja Sporazuma.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.