Wushu majstori Emanuel i Mak uspješni na međunarodnoj sceni

Emanuel Egredžija i Mak Indra Sever koji su u različitim borilačkim vještinama redovito ostvarivali vrhunske rezultate, na svoj su konto dodali medalje s međunarodnih natjecanja u još jednoj borilačkoj vještini. Radi se o vještini wushu, što je ustvari skupni naziv za kineske borilačke vještine i sve je popularniji u zapadnim zemljama.

U Budinščini je na temeljima kluba iz čijih su redova dolazili višestruki državni prvaci 2011. godine osnovan wushu klub “Hrvatski Vuk” Budinščina. Kroz proteklih dva tjedna u wushu vještini naš su klub predstavljali upravo Emanuel i Mak.

U nedjelju 23. veljače 2014. godine Emanuel Egredžija nastupio je u Tuzli (BiH) gdje je osvojio zlatnu medalju u kadetskoj kategoriji. Turnir je održan u tuzlanskoj dvorani Mejdan u disciplinama qingda, sanda i taolu, a sudjelovalo je preko 200 natjecatelja svih uzrasnih kategorija iz Turske, Grčke, Italije, Srbije, Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

Vikend nakon Tuzle wushu borci otputovali su u talijanski grad Udine gdje je održano međunarodno wushu natjecanje u disciplinama taolu i sanshu. U odličnoj atmosferi natjecalo se 450 boraca, a usprkos vrlo jakoj konkurenciji kadeti Mak Indra Sever i Emanuel Egredžija osvojili su srebro (Mak) i broncu (Emanuel).

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.