Općina Budinščina i Stražaplastika potpisali ugovor o nabavi kanti za komunalni otpad

U ponedjeljak 10. ožujka 2014. godine načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja i direktor tvrtke „Stražaplastika“ d.o.o iz Huma na Sutli Josip Grilec potpisali su u općinskoj vijećnici Ugovor o nabavi kanti za komunalni otpad.

Predmet Ugovora odnosi se na nabavu kanti PEHD 120 litara zelene boje s ugrađenim RFID TAG čipovima, a sukladno provedenom postupku „bagatelne nabave”.  Općina Budinščina obvezala se na kupnju 880 kanti za komunalni otpad čija će ukupna cijena iznositi 129.602,00 kuna s PDV-om. Ove će kante biti podijeljene svim kućanstvima s područja naše Općine, a mještani iste neće platiti ni lipe što je značajna razlika u odnosu na neke općine u kojima su bili dužni kante platiti iz svojeg džepa.

Potpisnici ugovora sklapanjem istog nisu skrivali zadovoljstvo: „Iznimno mi je drago što novac za kante kojeg u 60-postotnom iznosu osigurava Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odlazi tvrtki s područja naše županije, a ne primjerice tvrtki koja služi isključivo kao posrednik robe iz inozemstva. Nemam nikakvih sumnji da će obje strane ispoštovati ovaj ugovor te se nadam da će Općina Budinščina i Stražaplastika shodno ukazanim potrebama surađivati i dalje.“, rekao je Hercigonja, čije je riječi potvrdila i predsjednica Općinskog Vijeća Dijana Margetić.

DSC05958

Direktor Stražaplastike Josip Grilec također je izrazio zadovoljstvo rezultatima ovog natječaja te je ukratko opisao ovu uspješnu domaću tvrtku čija stopa izvoza iznosi čak 90%: „Naša tvrtka bavi se preradom plastike punih 55 godina, u potpunosti smo u hrvatskom vlasništvu te izvozimo 90% naše proizvodnje. Svoje proizvode izvozimo po čitavoj Europi, a imamo 230 zaposlenih koji su usprkos blizini slovenske granice isključivo domaći ljudi. Sretan sam što smo dobili posao na području naše županije te se nadam da će biti još takvih natječaja, pa i na području vaše općine“, zaključio je Grilec.

Mještanima će kante za komunalni otpad biti podijeljene do kraja ožujka.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.