Streličari nastupili na dvoranskom prvenstvu Hrvatske

Streličarski klub „Cekin“ i Hrvatski streličarski savez  organizirali su u nedjelju 16. ožujka 2014. godine XLI dvoransko prvenstvo Hrvatske prema FITA STAR  2x18m + OR pravilima. Turnir kadetske, juniorske, seniorske i veteranske kategorije održan je u gradskoj sportskoj dvorani „Arena“ u Varaždinu. Za nastup na PH-u bilo je potrebno ispuniti normu, a od streličara koji nastupaju za SK „Budinščina gađali su Nensi Klemen, Dragutin Posavec, Božidar Brlek, Filip Husinec, Deni Babok, Tamara Brlek, Krešimir Babok i Dragan Posavec.

Iako su u prvom krugu ostvarili odlične rezultate, u raspucavanjima nije bilo sreće za naše streličare. U kategoriji golog luka Nensi Klemen osvojila je prvo mjesto, no s obzirom da nije bilo drugih natjecateljica prijavljenih u njezinoj kategoriji, pripala joj je tek medalja za sudjelovanje. Seniori Dragutin Posavec i Božidar Brlek također su gađali golim lukom te su u konačnici zauzeli 4. i 5. mjesto. Vrijedi spomenuti da je Posavec u prvoj rundi ostvario 477 krugova (koliko i Dražen Herendić iz Agrama) što je bilo daleko više od idućeg pratitelja, no u raspucavanju nije bilo sreće te se morao zadovoljiti četvrtim mjestom.

U kategoriji složenog luka nastupili su kadeti Filip Husinec, junior Deni Babok, juniorka Tamara Brlek te seniori Krešimir Babok i Dragan Posavec. Filip je osvojio četvrto mjesto, Deni je bio peti, dok je Tamara također osvojila četvrto mjesto.  Koliko je teško u raspucavanju ostvariti dobar rezultat dovoljno govori primjer izvrsnog reprezentativca Marija Vavre iz Siscie koji je u kategoriji s Denijem osvojio tek sedmo mjesto. Krešimir Babok i Dragan Posavec osvojili su u seniorskoj kategoriji redom 17. i 19. mjesto.

Odlične rezultate s niza dvoranskih turnira naši streličari nisu uspjeli preslikati i na državno prvenstvo, no već je i sam dolazak na prvenstvo dokaz kvalitetnog rada budući da je potrebno ostvariti propisane norme.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.