Evo nam ponovo Zelene čistke

Zelena čistka ponovo je u Hrvatskoj!  Zajednička jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada „Zelena čistka“, najveći je ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj.

Izvrsni rezultati prošlogodišnjih akcija poticaj su da ove godine budemo još jači i još bolji. 2012. godine uključilo se 41.558 volontera u 161 jedinici lokalne samouprave te je očišćeno čak 3.746 tona otpada. U 2013. godini odaziv volontera bio je još i veći. Sudjelovalo je gotovo 50.000 volontera, 198 jedinica lokalne samouprave, a očišćeno je nešto manje od 4.000 tona otpada.

Stoga ćemo u subotu 26. travnja 2014. godine udružiti napore kako bi pokazali koliko su nam važni okoliš i priroda, te što sve možemo i spremni smo učiniti u samo jednom danu.

Pridruži nam se i ti! Osjeti zajedništvo i pozitivu koja će nam promjenom našeg odnosa prema okolišu i prirodi te zbrinjavanju otpada omogućiti bolje sutra!

Na području naše Općine, glavni organizator čistke jest udruga „Gotali“ koja vas ovim putem poziva da im se pridružite. O vremenu i mjestu okupljanja obavijestit ćemo naknadno, no vjerojatno će to biti u 9.00 sati ispred društvenog doma u Gotalovcu. Čistit će se dva odlagališta, jedno u Topličici (put prema Pokojcu) i jedno u Gotalovcu (od groblja prema pruzi).

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.