Općina Budinščina proslavila 1. svibanj

U četvrtak 1. svibnja u sklopu proslave Međunarodnog praznika rada i blagdana sv. Josipa, zaštitnika Općine Budinščina, održana je u Domu kulture u Budinščini svečana sjednica. Sjednici koja je započela u 13.00 sati prethodila je sveta misa slavljena u crkvi sv. Josipa Radnika u Budinščini, dok su istovremeno nogometaši sudjelovali na tradicionalnom malonogometnom turniru u spomen na Mladena Čukelja „Čarlija“. Prije održavanja sjednice, mnoštvo prisutnih imalo je prilike razgledati radove polaznika Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda, kušati nagrađena vina udruge „Trsek“ te tradicionalne kolače koje su pripremili članovi udruge „Gotali“. Dakako, i ove su godine nastupile mažoretkinje iz Budinščine.

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća prisustvovali su uz domaćeg načelnika Radovana Hercigonju, zamjenika Dragutina Dugana te predsjednicu Općinskog vijeća Dijana Margetić i članovi mjesnih odbora, učitelji, mještani i drugi gosti. Nadalje, sjednicu su svojom nazočnošću uzveličali i zastupnica u EU parlamentu Dubravka Šuica, župan KZŽ Željko Kolar, predsjednik zagorskog HDZ-a Žarko Tušek, predsjednik mladeži HDZ-a Josip Bilaver, načelnici iz Hraščine, Mača, Konjščine i drugih zagorskih mjesta te drugi uvaženi gosti.

U sklopu sjednice održan je i kulturno umjetnički program na kojem su svirali i pjevali članovi glazbene družine „Franjo Dugan“ iz Budinščine, dok su osnovnoškolci Mateja Blažina, Željka Šamec i Klara Hunjek recitirali. Spomenimo i da je odličnom mladom tehničaru Antoniju Pažuru načelnik Radovan Hercigonja zbog uspjeha na državnim tehničkim smotrama uručio knjigu.

Nismo dakako zaboravili rezultate malonogometnog turnira; najbolja momčad ponovno je „Univerzum“, drugi su „Fiftići“, treći “Kraljevec”, a četvrti „Gotali“. Za najboljeg strijelca izabran je Matija Posavec, za strijelca Marko Vidak, dok je momčad Salija osvojila pehar za Fair Play. Ništa neobično, budući da su već tradicionalno potegnuli iz Dugog Otoka kako bi nastupili na najjačem malonogometnom turniru povodom 1. svibnja u regiji…

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.