U znaku srebrnog statusa Eko-škole

Osnovna škola „Vladimir Nazor“ iz Budinščine proslavila je u petak 30. svibnja 2014. godine Dan škole. U sklopu kulturno-umjetničkog programa recitirali su i pjevali učenici Maja Duktaj, Mihael Vnučec, Tin Margetić, Dora Kranjec, Mladen Čukelj, Klara Hunjek i Matea Blažina, dok je školski tamburaški zbor zajedno sa školskim pjevačkim zborom izveo nekoliko skladbi. Ravnateljica Darinka Pokos uručila je pohvalnice učenicima i njihovim mentorima koji su se kroz ovu školsku godinu istaknuli na županijskim i državnim natjecanjima.

Na kraju programa upriličen je čin svečanog podizanja zelene zastave Eko-škole, budući da je naša škola ove godine obnovila srebrni status. OŠ „Vladimir Nazor“ nositelj je statusa Eko-škole od 2006. godine, a kum zastave je Općina Budinščina. Na ekološkim programima te ekološkoj prosvjećenosti OŠ „Vladimir Nazor“ radi kontinuirano, u taj su proces uključeni svi učenici i učitelji, a važno je naglasiti i kako se u potpunosti poštuju procedure Međunarodne Eko-škole i udruge „Lijepa naša“. Čast podizanja zastave pripala je Antoniju Pažuru, višestruko nagrađivanom učeniku koji se u proteklih nekoliko godina istaknuo na državnim natjecanjima mladih tehničara.  Nakon završetka svečanog dijela programa, na školskom igralištu započele su sportske igre za učenike.

Uz mnogobrojne roditelje, učitelje, djecu i druge goste, Dan škole svojim su dolaskom uzveličali i predsjednik udruge „Lijepa naša“ Ante Kutle, zamjenik načelnika Općine Budinščina Dragutin Dugan, načelnik Općine Hraščina Branko Tukač, ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda Srđan Džakula i dr.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.