Završila ljetna škola plivanja

Od 25.8. do 27.8. 2014. godine realizirana je u organizaciji društva „Naša djeca“ Budinščina ljetna škola plivanja. Škola se odvijala na bazenima u Varaždinskim Toplicama.

Djeca su usvajala vještinu plivanja pod stručnim vodstvom gđe  Smirne Turkalj, trenerice plivanja i gosp. Mirka Lugarca, učitelja TZK. Prve plivačke pokušaje budno su pratile i pratiteljice DND-a  Budinščina (Biserka Pučak, prof.; Adriana Sivec Pavlović, odgojiteljica; Blaženka Kocman, učiteljica) te nekoliko majki koje su se pridružile grupi.

Iz pera Blaženke Kocman, evo kako im je bilo : „Rad smo započeli provjerom inicijalnog stanja i igrama u vodi kako bismo savladali strah koji je doputovao s nama. Većina polaznika se već prvog dana oslobodila straha i prepustila opuštanju u vodi. Nastavili smo učenjem plutanja, pravilnog rada rukama i nogama, ronjenja, skakanja u vodu na noge i na glavu, plivanja prsno i leđno… Sve te aktivnosti odvijale su se u unutarnjim bazenima Varaždinskih toplica jer nismo potpisali dobar sporazum sa Suncem pa se ono skrivalo iza oblaka. Ali… kako smo mi bili hrabra i disciplinirana grupa za nagradu smo dobili kupanje u vanjskim bazenima. Tu sreći nije bilo kraja! Kupali smo se, masirali leđa pod gljivicom, ronili i sjedili u vodenom viru. Tobogani su nas jaaako mamili, ali zbog sigurnosti (ipak nas je bilo puno i različitog uzrasta) ovaj put ih nismo isprobali! Umjesto tobogana gđa Turkalj nas je vodila po Varaždinskim Toplicama pa smo puno toga čuli i naučili o njihovoj prošlosti  i ljekovitosti termalne sumporne vode, koja ondje izvire, temperature  58 stupnjeva celzijevih što smo osjetili na vlastitoj koži na „prališču“. Nakon poučne šetnje mjestom počastili smo se sladoledom. 

Tri dana su brzo prošla. Slijedila je provjera finalnog stanja, a onda i podjela priznanja. Svi smo se tomu veselili jer smo znali da smo u ta tri dana puno radili i puno napredovali u plivanju. Rad smo započeli s 10 neplivača, 13 poluplivača i 5 plivača, a završili s 0 neplivača, 2 plutača, 3 poluplivača, 4 plivača početnika i 19 plivača. Bilo je i onih koji su od potpunih neplivača napredovali u plivače! Da bi netko dobio priznanje plivač, morao je samostalno preplivati veliki bazen, a to nakon samo tri dana učenja, vjerujte, nije lako!“

Iskrene čestitke svim polaznicima na usvojenim vještinama i lijepom ponašanju tijekom Ljetne škole plivanja!

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.