Učlanite se u udrugu privatnih šumovlasnika „Javor“

U Gornjem Kraljevcu 23. rujna 2014. godine održana je osnivačka sjednica udruge privatnih šumovlasnika „Javor“ Hraščina – Hrvatsko Zagorje. Za prvog predsjednika izabran je Antonio Loborčec, za zamjenicu Magdalena Ađić, a za tajnicu Mateja Hunjek.

Nadalje, 29. rujna 2014. godine u prostorijama DVD-a Hrašćina Trgovišće s početkom u 19:30 sati održana je i prva Skupština udruge na kojoj su izabrani članovi nadzornog i izvršnog odbora, dok su izlaganja održali Miljenko Županić iz Hrvatskog saveza udruga privatnih šumovlasnika, Suzana Gotal iz Poljoprivredne savjetodavne službe te Magdalena Ađić koja je prisutne pobliže upoznala s ciljevima i djelatnostima udruge.

Temeljni cilj udruge je da planskim udruživanjem i radom privatnih šumovlasnika te donošenjem programa rada zaštiti interesne ciljeve gospodarenja privatnim šumama na području općine Hrašćina i okolnih općina. Svojim radom doprinosi boljoj organizaciji vlasnika privatnih šuma i kvalitetnijem gospodarenju šuma, očuvanju okoliša, pridonosi očuvanju šuma i većoj koristi za vlasnike šuma i društva u cjelini.

Brojne su djelatnosti udruge:

 • Promicanje i zaštita interesa (materijalnih, socijalnih i zakonodavnih) vlasnika privatnih šuma, te zaštita i očuvanje ukupnog ruralnog prostora.
 • Primjena najsuvremenijih metoda u gospodarenju šumama te uvođenje najprikladnijih rješenja u uzgoju šuma, a kojima se podiže veća dohodovnost i konkurentnost u proizvodnji drvne mase.
 • Briga o organizaciji izobrazbe članova udruge organiziranjem predavanja, demonstracijskih prikaza, raspodjele stručne literature, brošura i stručnih članaka, te organizacija posjeta članova Udruge sličnim organizacijama u zemlji i inozemstvu.
 • Sudjelovanje u utvrđivanju uvjeta i opće informiranosti o stanju na tržištu drvnih sortimenata.
 • Razmatra zakonske prijedloge koji se odnose na gospodarenje šumama, mjere potpore od strane državnog, regionalnog i lokalnog (županijskih i općinskih) proračuna, te daje svoje prijedloge za unapređenje uvjeta poticanja gospodarenja šumama.
 • i dr.

Ukratko, sve vlasnike privatnih šuma pozivamo da se uključe u rad „Javora“, a sve potrebne informacije možete dobiti na brojeve mobitela 091/223-7474  (Antonio) i 095/8777-823 (Magdalena) te putem e-mail adrese xdmaggy@gmail.com.

2 komentara

 1. Marija Šimatović napisao:

  Želim se učlaniti u udrugu “Javor”

 2. Bruno Kos napisao:

  “Ukratko, sve vlasnike privatnih šuma pozivamo da se uključe u rad „Javora“, a sve potrebne informacije možete dobiti na brojeve mobitela 091/223-7474 (Antonio) i 095/8777-823 (Magdalena) te putem e-mail adrese xdmaggy@gmail.com.”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.