Sv. Nikola darivao učenike

Povodom blagdana sv. Nikole te u sklopu programa „Advent u Općini Budinščina“, održana je 5. prosinca 2014. godine u Zajezdi i Budinščini tradicionalna podjela poklona. Darove su dobili učenici koji pohađaju Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda, učenici OŠ „Vladimir Nazor“ iz Budinščine (uključivo i polaznike vrtića i male škole), te učenici koji žive na području Općine Budinščina, a pohađaju osnovnu školu u Podrutama. Ove godine podjela nije održana na sam blagdan (već dan ranije), budući da isti pada u subotu. Učenici su i ove godine bili vrlo marljivi, pa su u Zajezdi i Budinščini priredili prigodni kulturno-umjetnički program.

Za naše školarce pribavljeno je 400 darova po cijeni od 30 kn po paketu, što će reći da je za tu namjenu utrošeno ukupno 12.000,00 kn. Od toga je 73 paketa podijeljeno u Zajezdi, 233 u Budinščini, 34 za školarce iz Podruta te 60 paketa predškolcima i djeci koja još ne pohađaju vrtić.

Kao i prethodnih godina, načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja zatražio je od dobavljača da paketi sadrže isključivo proizvode hrvatskih proizvođača, podržavajući time akciju „Kupujmo hrvatsko“.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.