U Gotalovcu kultura nikad ne miruje

U nedjelju 7. prosinca 2014. godine, Gotalovec je ponovno bio središte kulturnih zbivanja. Naime, u sklopu programa „Advent u Općini Budinščina“ najprije je u 15.30 u kapeli svetog Petra u Gotalovcu upriličena svečanost paljenja 2. adventske svijeće, a nakon toga je u društvenom domu u Gotalovcu održana tradicionalna božićna radionica izrade nakita.

Čast paljenja svijeće pripala je bivšoj županici KZŽ Vlasti Hubicki, dok su kulturni program vodili Ana Ban i Antonio Kuna. U sklopu programa recitirali su Lucija Svrtan (pjesmu „Zornica“) i Noa Lihtar (pjesmu „V Betlehemu“), dok su pjevački dio odradili KUD “Mak” – Trnovec, etno grupa “Zvirek” iz Sv. Križa Začretja te udruga žena „Cvijet“ iz Šemovca.

Nakon ovih svečanosti, u društvenom domu u Gotalovcu održana tradicionalna božićna radionica izrade nakita te prigodni domjenak. U sklopu druženja žene iz „Cvijeta“ humorističnim skečevima nasmijale su prisutne, a radionici se pridružio i župnik Župe Zajezda Andrija Jambreuš koji je demonstrirao izradu anđela od perušine. Članovi KUD-a “Meteor” iz Hraščine pokazali su umijeće izrade lustera od slame, dok su svi zainteresirani sudjelovali u izradi cvjetova i lanaca od krep papira.

Dom u Gotalovcu bio je dupkom pun, a više od 80 domaćina te njihovih gostiju, uz glazbu, ples, ukusnu domaću hranu i vinčeko provelo je još jednu nezaboravnu večer.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.