Zapaljena treća adventska svijeća

Protekli vikend (13. i 14. prosinca) ponovno je u Općini Budinščina proveden u ugodnom kulturno-umjetničkom ozračju. Najprije su na scenu stupili oni najmlađi – polaznici Društva „Naša Djeca“. Njih petnaestak se pod vodstvom profesorica Mirele Duktaj i Biserke Pučak okupilo u 14.00 sati u općinskoj vijećnici te su različitim božićnim motivima oslikavali platna za zamatanje poklona.

Nakon radionice, u zajedništvu s nekoliko članova Udruge „Gotali“ sudjelovali su u kićenju bora postavljenog ispred općinske zgrade. Za kićenje bora korišten je ručno izrađen nakit s radionice koja je 7. prosinca održana u Gotalovcu.

Dan nakon ovih događanja tj. u nedjelju 14. prosinca, održana je u sklopu nedjeljne svete mise u kapeli svetog Josipa Radnika u Budinščini svečanost paljenja 3. adventske svijeće. Čast paljenja pripala je Darinki Pokos, ravnateljici Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Budinščina. Za potpuni ugođaj pobrinuli su domaći zbor mladih „Beate“ te ŽVS „Kušlec“ iz Konjščine.

Iduću nedjelju u sklopu programa „Advent u Općini Budinščina“ također nas očekuje bogat kulturni program, a za više informacija kliknite na ovu poveznicu.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.