Tradicionalnim božićnim koncertom završio „Advent u Općini Budinščina“

Obnova općinske zgrade u Budinščini koja se odvijala kroz proteklih nekoliko tjedana, prema svemu sudeći trebala je obuhvatiti i radove koji bi istu proširili. Naime, svaki put kad je u Domu kulture na rasporedu kakvo kulturno događanje, jedva da ima dovoljno mjesta za sve zainteresirane. Upravo je tako bilo i tijekom ugodne nedjeljne večeri 21. prosinca, kada je održan tradicionalni božićni koncert. Ovim koncertom ujedno je završio bogat kulturno-umjetnički program „Advent u Općini Budinščina“.

Program je započeo paljenjem 4. adventske svijeće, a ova je čast uz pratnju domaće Glazbene družine „Franjo Dugan“ pripala potpredsjedniku Županijske skupštine te predsjedniku zagorskog HDZ-a Žarku Tušeku.

Uz tamburašku i pjevačku sekciju Glazbene družine „Franjo Dugan“ nastupili su i Crkveni zbor „Beate“ iz Budinščine, Tamburaški sastav „LUN-MLA“ iz Lunjkovca, dok su poseban doprinos današnjem koncertu dali oni najmlađi – recitatori i pjevači iz Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Budinščina te iznimno brojne budinščinske mažoretkinje.

Po završetku koncerta svi izvođači i publika zajednički su otpjevali prekrasnu narodnu božićnu pjesmu „Radujte se narodi“, dok je načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja svima zaželio sretan Božić te uspješnu novu 2015. godinu.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.