Hercigonja: „Proračun za 2014. godinu bio je socijalno osjetljiv“

Vodstvo Općine Budinščina organiziralo je u utorak 30. prosinca 2014. godine prigodni domjenak na kojem su se povodom završetka godine okupili općinski vijećnici, općinski djelatnici, predsjednici i članovi mjesnih odbora, predsjednici udruga, gospodarstvenici te drugi gosti.

Načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja u pozdravnoj riječi osvrnuo se na 2014. godinu te je izrazio zadovoljstvo realiziranim projektima u godini u kojoj Hrvatska još uvijek nije izašla iz recesije: „Raduje me što smo zbog projekata koji nisu bili u planu radili rebalanse proračuna, a najvažniji projekt je svakako obnova KIC-a u centru Budinščine. Za ovaj projekt sredstva smo preko Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dobili upravo iz fondova EU.“

Hercigonja nije zaboravio zahvaliti se na uspješnoj suradnji i općinskim vijećnicima: „Zahvaljujem općinskim vijećnicima što su podržali proračun koji je u konačnici polučio veoma dobre rezultate. Proračun za 2014. godinu je bio realan, razvojan i socijalno osjetljiv. Ova posljednja komponenta zasigurno je i najvažnija, a očituje se ponajprije u podršci naših najmlađih te udruga i klubova koji su predviđena sredstva dobili u cijelosti. Moram naglasiti da smo jedna od rijetkih Općina na području KZŽ koja u potpunosti sufinancira prijevoz osnovnoškolaca, sufinancira karte za srednjoškolce te smo i ove godine osigurali sredstva za stipendije srednjoškolaca i studenata.“ Hercigonja je u završnoj riječi svim gostima i mještanima Općine Budinščina zaželio uspješnu 2015. godinu.

Ravnateljica Osnovne škole “Vladimir Nazor” Budinščina Darinka Pokos zahvalila se povodom odlaska u zasluženu mirovinu vodstvu Općine na dugogodišnjoj uspješnoj suradnji te je svima zaželjela uspješnu novu godinu. Predsjednica Općinskog Vijeća Općine Budinščina Dijana Margetić također se osvrnula na kvalitetnu suradnju s vijećnicima, na nedavna kulturna događanja („Advent u Općini Budinščina“) koja su pokazala da su naši mještani željni ovakvih zbivanja te je svima zaželjela uspješnu 2015. godinu.

Ovim čestitkama pridružuje se i uredništvo općinskih stranica, stoga svim čitateljima, čitateljicama, mještanima i mještankama želimo sretnu i uspješnu 2015. godinu!

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.