Kolinda Grabar-Kitarović pobijedila i u Budinščini

Izbori za predsjednika, odnosno predsjednicu Republike Hrvatske, održani u nedjelju 11. siječnja 2015. bili su najneizvjesniji do sad. Razlika između kandidata iznosila je oko 1.5%, a treba spomenuti i da je izborima pristupilo gotovo 2 600 000 glasača. Drugim riječima, svaki je glas bio iznimno važan te česta izjava da „moj glas ionako ništa ne odlučuje“ nikad nije bila dalje od istine.

Nas za potrebe ovog teksta zanimaju isključivo rezultati izbora na području Općine Budinščina. Ukupan broj birača na ovim izborima iznosio je 1936, a glasanju je pristupilo njih 1003, odnosno 51,81 %. Od toga je nevažećih listića bilo tek 19, čime su mještani pokazali političku zrelost i prihvatili činjenicu da su u drugom mogli glasati ili za Kolindu Grabar – Kitarović ili za Ivu Josipovića, a ne Brucea Leeja, Paju Patka ili jednog od mnogobrojnih likova koje su „kreativni“ građani Hrvatske dopisivali na izbornim listićima…

Novoizabrana predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović među mnogobrojnim mjestima u Hrvatskoj u kojima je odnijela glatku pobjedu, slavila je i na području naše Općine. Grabar – Kitarović zaokružilo je 55,59 % mještana, dok je povjerenje dosadašnjem predsjedniku RH Ivi Josipoviću izrazilo njih 44,41 %. Gledano prema broju glasova, konačan rezultat iznosio je 547 glasova za Grabar – Kitarović te 437 za Ivu Josipovića.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.