Ti koji naše žene hudiš – okrepi nas

Članovi Udruge vinara i vinogradara „Zagorska brajda“ Budinščina proslavili su u nedjelju 18. siječnja Vincekovo – najveći blagdan vinogradara i ljubitelja vinske kapljice. Iako se blagdan svetog Vinka zapravo slavi 22. siječnja, ove godine taj dan pada u radni četvrtak što bi svakako utjecalo na odaziv i mogućnost dolaska većine članova i gostiju.

Više od 80 vinara i vinogradara okupilo se u prohladno siječanjsko jutro u Grtovcu kod klijeti Josipa Bručića, gdje ih je dočekao vinski biskup i njegova delegacija. Oni su prema starim običajima –  rezidbom trsova, kićenjem čokota kobasicama, zalijevanjem vinove loze lanjskim vinom te uz pjesmu – svečano proslavili početak nove vinogradarske godine.

Pozdravnu riječ članovima i gostima uputili su načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja te predsjednik Udruge vinara i vinogradara „Zagorska brajda“ Budinščina Željko Koledić, nakon čega je vinski biskup odradio propisanu ceremoniju.

Što se tiče „Zagorske brajde“, udruga je osnovana 18. studenog 2014. godine te broji gotovo 100 članova. Zainteresirane vinare i vinogradare s našeg područja pozivamo da se učlane, budući da članstvo u udruzi kroz edukacije i druženje doprinosi povećanoj kvaliteti vina te razvoju vinarstva i vinogradarstva na našem području. Broj mobitela (Željko) preko kojeg možete dobiti potrebne informacija je 099/5645667.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.