Izvršena primopredaja radova na sanaciji KIC-a

U kabinetu načelnika Općine Budinščina Radovana Hercigonje 30. siječnja 2015. godine izvršena je primopredaja radova na sanaciji-obnovi zgrade Kulturno-informativnog centra (KIC) u Budinščini (općinska zgrada). Primopredaji su bili nazočni predstavnici investitora, predstavnici izvoditelja i nadzorni inženjer.

Kontinuirana briga načelnika Hercigonje oko razvoja komunalne infrastrukture i ostalih projekata nije izostala ni u ovom slučaju, kad se projektom sanacije i obnove KIC-a Općina prijavila na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Budući da je projekt pozitivno ocijenjen, zaključen je Ugovor sufinanciranja od strane Ministarstva na iznos od 388.000,00 kuna, što s obzirom na postojeće gospodarske probleme nisu mala sredstva.

Nakon provedenog natječajnog postupka, Stručno povjerenstvo je sukladno Zakonu o javnoj nabavi izabralo izvođača radova – tvrtku GIC- GRADNJE d.o.o. iz Huma na Sutli. Ugovoreni radovi iznosili su 494.573,22 kn bez PDV-a, odnosno 618.216,52 kn s uračunatim PDV-om. Nakon izvršenih radova (obnovljeno kompletno krovište, zamijenjena stolarija, izvršena dogradnja ulaznog dijela i izvedena fasada), isti su preuzeti i konačna vrijednost iznosi 429.832,64 kn bez PDV-a, s PDV-om 537.290,81 kn, a što je manje za 80.925,71 kuna od početnog iznosa.

Važno je istaknuti potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije bez čijih sredstava Općina ne bi mogla pristupiti realizaciji ovog projekta. Hercigonja je iznimno zadovoljan što je svojim mještanima omogućio uređenje objekta kojeg  pored općinske uprave koriste i udruge građana i političke stranke, pridonoseći na taj način razvoju kulturnih sadržaja i mjesta u kojem svoje aktivnosti mogu razvijati sve generacije, a posebno mladi.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.