2:0 za volontere

Ekološka akcija „Zelena čistka“ i ove se godine uspješno provodi diljem Lijepe naše. „Čistka“ dakako nije zaobišla niti našu malu sredinu, koja je među prvima u Hrvatskoj okupila volontere.  Lokalni organizator akcije i ove je godine bila udruga „Gotali“, a ista je održana u toplo subotnje jutro 21. ožujka 2015. godine. 

Dvadeset volontera u dobi od 4 do 65 godina očistilo je tri divlja odlagališta smeća: u Topličici šumu “Graberje”, u Gotalovcu šumu „Peščenjak“, a pokupili su i smeće uz tok potoka Topličica. Uz pun kontejner glomaznog otpada napunili su i kontejner za staklo, a prikupili su i znatne količine PET ambalaže.

Ova je akcija bila u nekim trenucima slična arheološkom iskapanju, budući da su pronašli i stari sat, zatim vilicu koju će čuvati kao suvenir, stare krevete koji su im poslužili za sjedala na traktorskoj prikolici i dr.

Ovo je inače već drugi put da volonteri čiste šumu „Peščenjak“ – na istom mjestu očistili su divlje odlagalište i 2012. godine, također u akciji „Zelena čistka“. Nogometnim rječnikom, volonteri u „dvoboju“ protiv besramnih zagađivača prirode vode već 2:0 i ponosno poručuju – nema predaje!

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.