Održan sastanak s predstavnicima ŽUC-a

Na inicijativu načelnika Općine Budinščina Radovana Hercigonje, održan je u petak 13. ožujka sastanak s ravnateljem Županijske uprave za ceste Željkom Vinceljem i njegovim suradnicima. Sastanku je bio nazočan i zamjenik načelnika Dragutin Dugan. 

Hercigonja je na sastanku iznio potrebe vezane uz sanaciju županijskih cesta, a potom su sudionici sastanka obišli teren. Prilikom obilaska utvrđene su sljedeće potrebe:

  • ŽC broj 2131 Budinščina – Zajezda (kod zaseoka Bani-Prišćani): izvršit će se popravak i presvlačenje udarnih rupa te sanacija asfaltnog zastora na mostu.
  • Kod Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda: sanacija klizišta, a prema obećanju direktora Vincelja projektnu dokumentaciju izradit će Županijska uprava za ceste.
  • LC broj 22024 od D-24 – Krapinica: kod „Dijabaza“ vidljivo je znatno suženje kolnika te je dogovoreno da se u ovoj godini suženje proširi i riješi pitanje odvodnje.
  • ŽC broj 2169 Budinščina – Zlatar: kod kuće Vilka Koledića u Grtovcu utvrđena je potreba sanacije propusta uz obvezu izrade zaštitne ograde s obje strane.
  • ŽC broj 2169 Budinščina – Zlatar: kod kuće Stanka Gričara utvrđena je potreba kvalitetnog rješenja uređenja mosta na potoku „Pocukovec“.
  • LC broj 22022 Pažurovec – Sveti Križ- Prepuštovec –(kod zaseoka Hruškari): nužno je proširenje propusta na potoku „Melnica“ s obvezom izgradnje zaštitnih ograda na mostu.

Uz navedeno obavit će se i čišćenje odvodnih jaraka na svim lokalnim i županijskim cestama, a s navedenim radovima započelo se na ŽC broj 2169 Budinščina – Zlatar.

Neki od ovih radova već su krenuli u realizaciju, a neki će se realizirati tijekom godine. Sastanak je bio uspješan te se načelnik Hercigonja zahvaljuje ravnatelju Vincelju na uspješnoj dosadašnjoj suradnji, uz želju da se takva suradnja nastavi i dalje.

„Ove sanacije dat će novu dimenziju sigurnosti za sve sudionike u prometu“, zaključio je Hercigonja.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.