Radovi na regulaciji potoka „Melnica“ u punom jeku

Na inicijativu načelnika Općine Budinščina Radovana Hercigonje održan je u kabinetu načelnika sastanak kojem su, uz Hercigonju,  prisustvovali i voditelj VGI „Krapina- Sutla“ iz Velikog Trgovišća Tomislav Suton te zamjenik načelnika Općine Budinščina Dragutin Dugan. Po završetku sastanka uslijedio je zajednički odlazak na mjesta realizacije vodnih projekata.

Tijekom obilaska terena obiđeni su radovi na potoku „Melnica“ kod kuće Vilka Koledića iz Grtovca koji se odnose na čišćenje vodotoka u duljini od 1600 metara. Nadalje, tijekom obilaska na istom potoku dogovorene su sljedeće aktivnosti:

  • Nakon čišćenja potoka kod Vilka Koledića radovi će biti nastavljeni na čišćenju potoka od ušća u Grtovcu do zaseoka Vertuši u duljini od 700 metara.
  • Nadalje je dogovoreno da se na istom potoku izvrši i čišćenje potoka od igrališta u Grtovcu do Vertuša što bi trebalo biti realizirano do početka jeseni.

Radove u potpunosti financira VGI „Krapina- Sutla“, a cilj je spriječiti izlijevanje potoka što uzrokuje plavljenja kuća i obradivog poljoprivrednog zemljišta.

Hercigonja je zadovoljan radovima koji su u tijeku te radovima koji su planirani za naredno razdoblje: „To je samo jedno u nizu obećanja koje smo dali mještanima. Moram istaknuti i da je suradnja između VGI „Krapina- Sutla“ i Općine Budinščina vrlo dobra te im se ovim putem iskreno zahvaljujem“.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.