U spomen Stjepanu Kuni

Tijekom posljednjeg vikenda u srpnju, održana je tradicionalna manifestacija ”Tak se negda pri nami delale”. Program je započeo u petak 24.07. u 18 sati nastupom grupe „Twist“. Subota je i ove godine bila rezervirana za sportska druženja („Dan za sport”), a za večernju zabavu pobrinuli se „Fiškali“.

U nedjelju 26.07. s početkom u 14 sati kod “Fridljevog melina” i na “Bočkajevom dvorišču“ održana je 9. manifestacija „Tak se negda pri nami delale“. U sklopu iste uprizoreno je predenje na kolovratu, prešanje jabuka, pralje na poteku, mlatitva, klepanje, mljevenje na žrvanj/u mlinu, piljarija, kovačija, češljanje kudelje, lončarija, tradicionalna izrada košara i plota, struganje, stepanje hrži, peglanje na žar, valjanje, piljenje drva, pečenje rakije i drugi zanati. Zanate su prikazali Etno grupa „Zvirek”, Udruga Coprnjaki i Coprnice, koritar Vilko Kukec, Zvonimir Majdak, Udruga ”Oreh”, Jožica i Ivica, Udruga žena ”Cvijet”, Udruga ”Hajdina”, etno sekcije KUD-a ”Meteor” i KUD-a ”Belec”, UG ”Margareta”, jahanje Stanislav Varga i Glorija, Radionica i pričaonica za djecu ”Igrišče grofice Lujze” te naravno domaćini Udruga „Gotali“.

Kulturno-umjetnički program započeo je u 18 sati u šatoru u centru Gotalovca, a nastupili su KUD „Dragutin Domjanić” – Vugrovec, KUD ”Meteor” – Hrašćina Trgovišće, KUD ”Belec”- Belec, glumačka sekcija Udruge žena ”Cvijet”- Šemovec, Udruga Gotali te Klapa ”Bistrica” uz njihove goste Folklornu skupinu KD ”Rogoznica” iz Ptuja, Slovenija. Za večernju zabavu pobrinuli su se „Full Gas” i „Nikolina Hižar”.

Partneri ovogodišnje manifestacije bili su Općina Budinščina i KUD „Dragutin Domjanić”, pokrovitelj je bila Krapinsko-zagorska županija, a članovi „Gotala“ zahvaljuju svima koji ih svih ovih godina nesebično prate i pomažu u njihovim aktivnostima.

Manifestacija je i ove godine posvećena svim članovima koji više nisu s nama, a posebno nedavno preminulom Stjepanu Kuni, istaknutom i zaslužnom Gotalu, začetniku manifestacije i osobi koja je „Gotalima“ dala ime.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.