U tijeku održavanje nerazvrstanih cesta na području Općine Budinščina

Nakon izvršenih radova košnje trave i raslinja uz nerazvrstane cesta koje je na cijelom području Općine Budinščina izvodila tvrtka TRANSPORTI DUKTAJ d.o.o. iz Budinščine, prionulo se izvođenju radova na uređenju nerazvrstanih cesta na području Općine. Potrebe vezane uz uređenje cesta utvrdila je i zapisnički evidentirala Komisija za puteve. 

U prvoj fazi uređenja izvršit će se porezivanje cesta grejderom, a radove izvodi tvrtka MS Milengrad d.o.o. iz Zagreba. Cijena porezivanja iznosi 312,50/sat (s PDV-om). Uz porezivanje, na mjestima gdje je potrebno izvršiti poravnanje kolnika i sanirati oštećenja nastala od bujićnih voda, ugrađuje se kameni materijal koji je temeljem provedenog postupka nabave osiguran od najpovoljnijeg ponuditelja – tvrtke „Holcim mineralni agregati d.o.o.“ iz Lepoglava –  po cijeni od 21,31 kn/tona. Prijevoz kamenog materijala obavlja tvrtka TRANSPORTI DUKTAJ d.o.o. Budinščina.

U obilasku terena i razgovoru s načelnikom Radovanom Hercigonja vezano uz raspored izvođenja radova po naseljima, ove se godine krenulo od naselja Pece i Pokojec, sada su na redu Krapinica i Gotalovec, a zatim slijedi izvođenje radova na području ostalih Mjesnih odbora. Izvršenje radova na terenu kontrolira komunalni referent Općine Budinščina Nevenka Mlinarić te predsjednici Vijeća mjesnih odbora iz svakog Mjesnog odbora. Radovi se izvode svakodnevno te se mole mještani za strpljenje u slučaju da prilikom izvođenja radova dođe do kratkotrajnog ometanja prometa na nerazvrstanim cestama. Ukoliko vremenske prilike dozvole normalni tijek radova, završetak istih očekuje se do kraja ovog mjeseca.

Ostali tekstovi iz rubrike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.